210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Ταξίδι στη Χώρα με το Άγγιγμα του Μίδα…

Ταξίδι στη Χώρα με το Άγγιγμα του Μίδα…

Ένας συνταξιδιώτης μας στο Ντουμπάι γράφει…

Έζησα τα καλύτερα μου Χριστούγεννα στο Ντουμπάι. Ήταν στολισμένα σαν τη Νέα Υόρκη, καλοκαιρινά και εξωτικά σαν την Ταϊλάνδη, σχετικά φθηνά για Έλληνα σε κρίση και ανοιχτά όλες τις γιορτές.

Οι κόρες μου και η γυναίκα μου ξετρελάθηκαν με τα απέραντα malls. Χόρτασαν βιτρίνες. Το Dubai Mall μόνο, διαθέτει 1700 καταστήματα με τα πάντα στη μισή τιμή! Βλέπετε, το πασίγνωστο shopping festival του Ντουμπάι, ξεκινά την επομένη των Χριστουγέννων. Ο μικρός μου γιος απόλαυσε παιχνίδια στο χιόνι στο κλειστό στάδιο χιονιού στο Emirates Mall, ενώ τον μεγάλο αιχμαλώτισαν τα κάλλη μιας ανατολίτισσας καλλονής που λικνιζόταν νωχελικά στους ρυθμούς των κυμάτων της ερήμου, την βραδιά του βεδουίνικου πάρτι.

Όσο για μένα, τι μου άρεσε περισσότερο; Τα εντυπωσιακά κτήρια, η άνεση και η χλιδή που έζησα στο ξενοδοχείο, τα κεμπάπ και τα θαλασσινά στην ταβέρνα με θέα το «χορό των σιντριβανιών» και η αίσθηση μιας βόλτας με την ιλιγγιώδη ταχύτητα μιας φεράρι στο Ferrari World στο Άμπου Ντάμπι. Έκανα και μια επίσκεψη στο Μουσείο με τα εκθέματα του Λούβρου, και μια άλλη στο Μουσείο με τα κέρινα ομοιώματα που δείχνουν τη ζωή των Αράβων της ερήμου. Μην νομίζετε ότι είμαι και τελείως υλιστής! Άλλωστε στο ταξίδι μου ήταν όλα ήταν τόσο καλά οργανωμένα από τους ανθρώπους του Round Travel, που προλαβαίνεις να δεις πολλά σε ένα εξαήμερο.

Είναι σίγουρο ότι το Ντουμπάι έχει κάτι για τον καθ’ ένα μας. Και ποιος λέει ότι πρέπει να θαυμάζουμε μόνο τα παλιά επιτεύγματα των ανθρώπων γιατί είναι τα μοναδικά που έχουν αξία; Το ταξίδι μου στο Ντουμπάι ήταν ένα ταξίδι στο χρόνο. Μια απίστευτη εμπειρία, ένα παράθυρο στο παρελθόν και ταυτόχρονα στο μέλλον της ανθρωπότητας, με ο,τι καλύτερο έχει κατορθώσει ως σήμερα. Και το περίεργο είναι ότι νιώθεις τόσο χαλαρά, τόσο απολαυστικά, όταν ζεις στην Πόλη με το Άγγιγμα του Μίδα…

#roundtravel #explorewithroundtravel #lovetravelling #traveltheworld #exploregreece #greece

 

Ντουμπάι – Άμπου Ντάμπι