210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Σε ποιο μέρος του Κόσμου τα σταφύλια συλλέγονται μήνα Δεκέμβριο, ή ακόμη και Γενάρη;

Σε ποιο μέρος του Κόσμου τα σταφύλια συλλέγονται μήνα Δεκέμβριο, ή ακόμη και Γενάρη;

Τα Riesling, μια φρουτώδης αρωματική ποικιλία σταφυλιού που ωριμάζει αργά αλλά είναι πολύ ανθεκτικό και για το λόγο αυτό είναι ιδανική ποικιλία για όψιμο τρύγο. Όλα αυτά τα βρίσκουμε στους Δρόμους του Κρασιού, που μας οδηγούν στην Αλσατία : κουκλίστικη, συναρπαστική, βγαλμένη θαρρείς από Μεσαιωνικό Παραμύθι.

Δεν είναι μυστικό ότι για την παραγωγή πανάκριβων οίνων Trockenbeerenauslese ο τρύγος περιμένει μέχρι τέλος της χρονιάς και σε πολλές περιπτώσεις τρυγούν την επόμενη χρονιά!

Τα λευκά κρασιά Riesling όταν καταναλώνονται σε νεαρή ηλικία έχουν αρώματα φρουτώδη, πράσινου μήλου, λάιμ και νότες λουλουδιών. Χάρη στην εκρηκτική τους οξύτητα μπορούν να προσφέρουν εκπληκτική απόλαυση και μετά από ολόκληρες δεκαετίες. Στο δημαρχείο της Βρέμης στην Γερμανία, φυλάσσονται κρασιά από τη σοδειά του 1953!
Η Αλσατία, είναι διάσημη για τα κρασιά της, την τοπική κουζίνα, αλλά πάνω από όλα για τα πανέμορφα μεσαιωνικά χωριουδάκια της, που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από τα παραμύθια! Το χωριό Riesling, γνωστό ως «το χωριό των αμπελουργών» όπου παράγεται αυτό το διάσημο λευκό κρασί Riesling βρίσκεται κοντά στο Κολμάρ. Και τα δυο μοιάζουν κουκλίστικα, σαν από σκηνικό ταινίας. Τα παλιά σπίτια, με τα λουλουδιστά παραθύρια και τα κατώγια να έχουν μετατραπεί σε καπηλειά, θαρρείς και έχουν έλθει από μια άλλη εποχή.
Η περιοχή είναι γεμάτη από επισκέψιμα οινοποιεία, που αποτελούν το «Δρόμο του Κρασιού» της Αλσατίας, ενώ όμορφοι αμπελώνες απλώνονται στους πρόποδες των μαγευτικών Βόσγιων βουνών. Αν είσαι λάτρης του καλού κρασιού, θα αγαπήσεις σίγουρα την Αλσατία. Με τα παραμυθένια χωριουδάκια της, τους γραφικούς αμπελώνες, τα μεσαιωνικά κάστρα και τα ψηλά βουνά της, η Αλσατία μοιάζει σαν μια ζωντανή καρτ-ποστάλ. Ακόμα και η πρωτεύουσά της, το ρομαντικό Στρασβούργο, είναι ξακουστό για τα γοητευτικά του κανάλια και την πανέμορφη παλιά πόλη του, τη Μικρή Γαλλία.
Ο πιο διάσημος προορισμός στην Αλσατία μετά το Στρασβούργο είναι το Κολμάρ. Είναι μια σαγηνευτική μικρή πόλη, με πλακόστρωτα σοκάκια και πανέμορφα μεσαιωνικά σπίτια, βαμμένα στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η πιο αγαπημένη περιοχή των τουριστών είναι η «Μικρή Βενετία», με τα μαγευτικά της κανάλια.