210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Μια 24ωρη περιήγηση στα πολιτιστικά και γευστικά αξιοθέατα των Ιωαννίνων.

Μια 24ωρη περιήγηση στα πολιτιστικά και γευστικά αξιοθέατα των Ιωαννίνων.

Το πρωί, σας συστήνουμε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή μπουγάτσα στο Leonidas Bakery στη Λεωφόρο Δωδώνης. Από εκεί περπατήστε ως την κεντρική είσοδο του Κάστρου, κτισμένο επί Ιουστινιανού με σχέδια για την οχύρωση του Βυζαντινού κράτους το 528 μ.χ.

Συνεχίστε για να συναντήσετε το Μουσείο Αργυροτεχνίας στα 2 επίπεδα του προμαχώνα, όπου θα θαυμάσετε υπέροχα Ηπειρώτικα χειροτεχνήματα της προβιομηχανικής περιόδου. Τελειώστε την βόλτα σας με μια περιήγηση στα μαγαζάκια λαϊκής τέχνης και σουβενίρ γύρω από το Κάστρο, και γευτείτε υπέροχες γεύσεις σε street food ή επισκευθείτε την Αμφιθέα για πιο ιδιαίτερες γεύσεις, όπως ψητό χέλι, βατράχια πανέ, πέστροφα, μπακαλιάρο σκορδαλιά ή αρνάκι στη γάστρα.

Το απογευματάκι βαδίστε προς την οδό Ανεξαρτησίας, που καταλήγει στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης. Εδώ, φανταστείτε την εποχή του Αλή Πασσά, όπου σε αυτά τα ίδια σοκάκια άκμαζε το εμπόριο μεταξωτών, γουναρικών και ασημικών. Περιηγηθείτε στα μικρομάγαζα και “μυρίστε τον αέρα μιας άλλης εποχής”.

Κλείνοντας τη μέρα σας, χαρίστε στον εαυτό σας μια απολαυστική βόλτα κατά μήκος της λίμνης των Ιωαννίνων, ακολουθώντας την κλασική περατζάδα προς τον Μόλο. Φωτογραφηθείτε σε αυτό τον τόπο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και θα τον θυμάστε για πάντα…

Ήλθε η νύχτα και πεινάσατε; Επισκεφθείτε το τσιπουράδικο Μπιζιστέν, μια  ευκαιρία να γευθείτε παραδοσιακά Ηπειρώτικα εδέσματα με ζεστό ρακόμελο, οινόμελο ή τσίπουρο στο παραδοσιακό περιβάλλον ενός πετρόχτιστου κτηρίου που θυμίζει μια αλλοτινή εποχή. Κλείστε τη βραδιά σας δοκιμάζοντας το γιαννιώτικο μπακλαβαδάκι και τα υπέροχα σιροπιαστά της περιοχής.