210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Χίος, ένα νησί γεμάτο μυστικά, κριμένους θησαυρούς, αυθεντικό, απλό και ακαταμάχητο!

Χίος, ένα νησί γεμάτο μυστικά, κριμένους θησαυρούς, αυθεντικό, απλό και ακαταμάχητο!

✈ ΧΙΟΣ. Εδώ θα φτάσετε εύκολα, με απευθείας πτήση από Ηράκλειο, αλλά θα φύγετε εύκολα. Γιατί η Χίος, με τα μεσαιωνικά χωριά, το άρωμα μαστίχας, τις 90 υπέροχες παραλίες είναι κάτι μοναδικό. Όσο και οι διακοπές σας.
? «Αχαρτογράφιτη» σε μεγάλο βαθμό, όχι τόσο δημοφιλής τουριστικά, προσφέρεται για μοναδικές εξερευνήσεις και αξέχαστες εμπειρίες.
? Τα 20 Μαστιχοχώρια στον Νότο του νησιού όπου η καλλιέργεια της μαστίχας έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Άυλης Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Ενα village hopping θα σας χαρίσει απαράμιλλες συγκινήσεις, καθώς τώρα τον Αύγουστο τα μαστιχόδενδρα μας δωρίζουν τις πολύτιμες κρυστάλλινες σταγόνες τους και μοσχομυρίζει ο τόπος. Η επίσκεψη στο μουσείο αφιερωμένο στη διάσημη ρητίνη είναι κάτι συναρπαστικό.
? Η Χίος αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες, που καλούνται να εξερευνήσουν μέρη «αμόλυντα» από τον πολύ τουρισμό, όπως την παραλία Μαύρα Βόλια, με τα σκούρα βότσαλα. Οι πιο εναλλακτικοί ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν μικρότερα νησάκια, όπως τις Οινούσσες.
✴ Στα βήματα της Ορθόδοξης ιστορίας, επισκεφθείτε την Νέα Μονή Χίου, που ιδρύθηκε το 1024 από τον αυτικράτορα Κωνσταντίνο Θ’ Μονομάχο.
✴ Ευχαριστηθείτε trekking σε μονοπάτια και δασωμένα τοπία, περιπλανηθείτε σε πέτρινους οικισμούς θαυμάζοντας τις επιβλητικές Χιώτικες επαύλεις του 19ου αιώνα στον Κάμπο.
✴ H γαστρονομία του νησιού θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Δοκιμάστε τους ντόπιους ψαρομεζέδες της με το δικό τους ούζο Απαλαρίνα, φυσικά όλα τα προϊόντα της διάσημης Μαστίχας Χίου αλλά και τα παραδοσιακά γλυκά κουταλιού από φρούτα εποχής.
✴Ναι, η Χίος, νησί με τη δική του έντονη προσωπικότητα, είναι πολλά περισσότερα από ένα Ελληνικό νησί στην άκρη του Αιγαίου. Ευλογημένo από τη φύση και την ιστορία, γεμάτο μυστικά και κρυμμένους θησαυρούς, αυθεντικό, απλό, πολυδιάστατο, ακαταμάχητο.
✴ Η Χίος είναι εκεί και σας περιμένει. Να είστε βέβαιοι ότι αν την επισκεφθείτε, θα της χαρίσετε ένα κομμάτι απ’ την ψυχή σας. Μην χάσετε αυτή την εκδρομή. Το καλοκαίρι τελειώνει…