210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Οι ‘Έλληνες είμαστε ένας συναρπαστικός λαός!
Οι ‘Έλληνες είμαστε ένας συναρπαστικός λαός!

Οι ‘Έλληνες είμαστε ένας συναρπαστικός λαός!

Οι ‘Έλληνες είμαστε ένας συναρπαστικός λαός!

Γιατί απ’ όλους τους λαούς του κόσμου, μόνο εμείς, οι Αρμένιοι και οι Εβραίοι παρ’όλη τη διασπορά, διατηρούμε ζωντανές τις παραδόσεις μας.

Γιατί μόνο στην Ελληνική γλώσσα υπάρχει η λέξη «φιλότιμο», που σημαίνει να βάζεις το συμφέρον του άλλου πάνω από το δικό σου.

Γιατί ο Τσώρτσιλ στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο είχε πεί: “Δεν πολεμούν οι Έλληνες σαν Ήρωες, αλλά οι Ήρωες σαν Έλληνες”. Έτσι είναι. Ο ¨Έλληνας, πιστός στα λόγια των μανάδων της Σπάρτης «ή ταν ή επι τας», δηλαδή ή να φέρεις ο ίδιος την ασπίδα σου πίσω νικητής, ή να σε φέρουν νεκρό πάνω σε αυτή, πολεμά για την πατρίδα και την ελευθερία τους όσο κανένας άλλος λαός.

Ο Έλληνας είναι ευρηματικός και ξέρει να ξεπερνά δυσκολίες, γιατί ζει σε μια χώρα γεμάτη δυσκολίες. Πολυμήχανος σαν τον Οδυσσέα, ωθεί τις δυσκολίες να τον προκαλούν, όχι να τον φοβίζουν. Γι αυτό και οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Ο Έλληνας είναι έξω καρδιά. Οι ξένοι πίνουν για να απελευθερωθούν και να γλεντήσουν. Ο Έλληνας έχει το κέφι μέσα του!

Ο Έλληνας είναι φιλόξενος, πιστός στον Ξένιο  Δία των προγόνων του.

Ο λαός των Ελλήνων δεν έκανε ποτέ κατακτητικούς πολέμους. Ακόμη και ο Μέγας Αλέξανδρος προέτρεπε τους στρατιώτες του να παντρεύονται ντόπιες για να αφομοιωθούν πολιτιστικά οι λαοί στο πέρασμα του και όχι να κατακτηθούν.

Η Ελληνική οικογένεια είναι δεμένη και στηρίζει τα μέλη της. Έτσι τους δίνει μια στέρεη βάση για να ρισκάρουν και να εξελιχθούν στη ζωή τους.

Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσοι Έλληνες και Ελληνίδες έχουν ξενιτευτεί τα τελευταία χρόνια; Θα δημιουργήσουν αξιόλογες οικογένειες στο εξωτερικό εις βάρος της πατρίδας μας, ναι. Αλλά θα έχουν μεταφέρει την κουλτούρα μας, τα ήθη και έθιμα μας, τον τρόπο σκέψης μας στα πέρατα του κόσμου.

Ο κάθε ένας ξενιτεμένος Έλληνας και όλοι μαζί, έχουν δημιουργήσει μια Ελλάδα χωρίς σύνορα. Μια Ελλάδα που υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Μια Ελλάδα που αγαπιέται, που προοδεύει και ευεργετεί πολλές φορές τη μητέρα Ελλάδα (μεταφέροντας νέα γνώση, οικονομική βοήθεια, πολιτική στήριξη).

Σε όλους αυτούς τους Έλληνες που ζουν μακριά μας και που συναντάμε στα ταξίδια μας, ας τους Ευχηθούμε μια Καλή ζωή και Πολλά Καλά Ταξίδια στον τόπο τους!