210 3319761, 2810 280040, 2810 330787, 6934 541868
Top
Round Travel / Blog  / Η αυγή του 2023 ας μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο!

Η αυγή του 2023 ας μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο!

Η αυγή του 2023 ας μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο!

❓Γνωρίζετε το #meToo?

?Είναι ένα κίνημα που ξεκίνησε το 2006 από την Αμερικανίδα ακτιβίστρια Tarana Burke, σαν ένας τρόπος να υποστηριχθούν οι έγχρωμες γυναίκες και κορίτσια που έχουν βιώσει κάθε είδους διακρίσεις στον εργασιακό χώρο, ακόμη και σεξουαλική παρενόχληση. Το 2017 το κίνημα έγινε viral.

? Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κάνουμε εμείς σήμερα για μια κοινωνία που αλλάζει συνεχώς;

?‍??‍? Εδώ, ο ρόλος των εταιρειών και των ανθρώπων που τις καθοδηγούν γίνεται κομβικός. Οι επιχειρήσεις, σαν αδιάρρηκτα κομμάτια του κοινωνικού ιστού, αλληλοεπιδρούν με την κοινωνία και την επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά.

? Διαθέτοντας οι εταιρείες ενα τεράστιο πλούτο τεχνογνωσίας, κεφαλαίων και εφαρμοσμένης αντίληψης για το πως λειτουργεί η οικονομία, μπορούν να επηρεάσουν από την τοπική κοινωνία τους έως και παγκόσμια ζητήματα (αν πρόκειται για τεράστιες πολυεθνικές όπως η Amazon ή η Google).

?‍?‍? Μεγάλες πολυεθνικές μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία να λύσει μεγάλα παγκόσμια προβλήματα πολύ περισσότερο ότι από ένα μεμονωμένο κράτος, γιατί διαθέτουν μεγαλύτερη δύναμη. Πως; Αρκεί να διαθέσουν ένα μέρος των κερδών τους για την καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων. Έτσι, βοηθώντας το οικοσύστημα τους, βοηθούν και τον ίδιο τον εαυτό τους και την μελλοντική τους βιωσιμότητα. (Μπορούμε π.χ. να φανταστούμε την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης χωρίς την συνεισφορά των επιχειρήσεων;)

?‍??‍?Αλλά και οι μικρές, τοπικές επιχειρήσεις (αποτελούν το 75% των επιχειρήσεων στην Ευρώπη), μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο όπου δραστηριοποιούνται και τους εργαζόμενους τους.

❓Πως;

?Με το να προσλαμβάνουν περισσότερες γυναίκες και ανθρώπους από διαφορετικές φυλές, θρησκείες, κουλτούρες ή άτομα με κάποια διαφορετικότητα. Άλλωστε, έχει αποδειχτεί στατιστικά, ότι όσο περισσότερη ποικιλία υπάρχει στο προσωπικό μιας επιχείρησης, τόσες περισσότερες ιδέες και ανοιχτά μυαλά πέφτουν στο τραπέζι με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και κέρδη.

?Με το να υιοθετήσουν οι επιχειρήσεις την κουλτούρα του coaching στην λειτουργία τους. Δηλαδή την επιμόρφωση των στελεχών τους με γνώμονα τα “ανοιχτά μυαλά”.

❓Αποτέλεσμα;

?  Ευνοείται το κλίμα του ανοιχτού διαλόγου, η περιέργεια, η διαφορετικότητα, η θετική επικοινωνία μεταξύ στελεχών και ομάδων, η ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων.

❓Που οδηγούν όλα αυτά;

? Οδηγούν στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας, στην ισότητα ευκαιριών, στην ευτυχία των εργαζομένων, στην αύξηση των κερδών και προπάντων στην επιστροφή μέρους των κερδών από την επιχείρηση στην κοινωνία όπου εδρεύει. Οχι απλά μέσω φιλανθρωπίας, αλλά με δημιουργικούς τρόπους που ευνοούν μακροπρόθεσμα και τους δυο. Την επιχείρηση, και τον κόσμο γύρω της.

? Ας ενστερνιστούμε αυτές τις ιδέες, ώστε την αυγή του 2023 να οδηγηθούμε έναν καλύτερο κόσμο, για εμάς και τα παιδιά μας.

? ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, με Υγεία, Ευημερία και…Ανοιχτή καρδιά και μυαλά για όλους μας, εργαζόμενους και επιχειρήσεις!