210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Βουδαπέστη-Βιέννη-Πράγα-XMAS

Ένα ταξίδι στις ωραιότερες ''Κυρίες'' της κεντρικής Ευρώπης!
Βουδαπέστη-Βιέννη-Πράγα-XMAS
595€ κατ'άτομο
Ένα ταξίδι στις ωραιότερες ''Κυρίες'' της κεντρικής Ευρώπης!

Βουδαπέστη-Βιέννη-Πράγα
Ένα ταξίδι στις ωραιότερες ”Κυρίες” της κεντρικής Ευρώπης, το οποίο συνδυάζει την βασιλικότητα της Βιέννης, την απαράμιλλη κουλτούρα της Βουδαπέστης και την γοητεία της εκατοντάπυργης Πράγας.

Βουδαπέστη Βιέννη Πράγα 4 μέρες. Κορυφαία αξιοθέατα στο ταξίδι μας στην Πράγα – Βιέννη – Βουδαπέστη είναι το μεγαλοπρεπές ανάκτορο του Σεμπρούν και τα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας. Μαζί με την κοσμοπολίτικη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ συμπληρώνουν την ομορφιά και τη μοναδικότητα τριών χωρών στο κέντρο της Ευρώπης.

Βουδαπέστη

Βουδαπέστη, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας , είναι μία από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις . Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη που χωρίζει τη Βούδα από την Πέστη οι οποίες συνδέονται με γέφυρες. Η Βούδα βρίσκεται στη δυτική όχθη με καταπράσινους λόφους και πλακόστρωτα σοκάκια. Η Πέστη στην ανατολική όχθη μας γοητεύει με τις πανέμορφες λεωφόρους, τα πολυτελή μέγαρα και τη νυχτερινή ζωή που συναρπάζει.

Δεν πρέπει να παραλείψετε το «πέρασμα» από τη μεγαλύτερη πλατεία της Βουδαπέστης, την Πλατεία Ηρώων, που περιστοιχιζεται από τα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων.

Στο λόφο του Κάστρου θα βρείτε και την πιο  νεομπαρόκ γειτονιά με τα λιθόστρωτα σοκάκια. Εκεί σας περιμένουν παλαιοπωλεία με νοσταλγικά παιχνίδια, μπαμπούσκες, παλιά τρενάκια και μουσικά κουτιά με μελωδίες Λιστ.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη ιδιαίτερη κουζίνα της Ουγγαρίας , με βάση την πάπρικα και τα πολύ καλά και αγνά κρέατα. Οι  συνταγές τους θυμίζουν περισσότερο Βαλκάνια παρά Κεντρική Ευρώπη.

Βιέννη

Βιέννη, η πρωτεύουσα της Αυστρίας , είναι μία πόλη στην καρδιά της σύγχρονης Ευρώπης. Η πόλη διατηρεί τον αυτοκρατορικό χαρακτήρα της και αυτό είναι εμφανές, τόσο στο ιστορικό κέντρο με τα νεοκλασικά κτίρια. Κυρίως στους ναούς γοτθικού ρυθμού, με κύριο εκφραστή τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, που δεσπόζει στην πλατεία Schwedenplatz. Κατά μήκος της δακτυλίου λεωφόρου Ring (δαχτυλίδι) θα  συναντήσουμε τα σπουδαιότερα κτίρια , όπως η Όπερα και τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Περιδιαβαίνοντας την πόλη θα συναντήσει κανείς υπέροχα καφέ όπως το Central η το Landtmann που προσφέρουν εκτός από καφέ και υπέροχα γλυκά. Κορυφαίο η περίφημη “Σάχερ Τόρτε“.

Πράγα

Η “χρυσή πόλη” ή «μητέρα των πόλεων», όπως την αποκαλούν συχνά, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Ένα μείγμα γοτθικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής, χτισμένη στις όχθες του  ποταμού Μολδάβα. Αποτελεί ένα κόσμημα βγαλμένο από το παρελθόν καθώς από τους  δύο παγκόσμιους πολέμους έμεινε σχεδόν άθιχτη. Πρωτοκατοικήθηκε περίπου  το 700μ.χ αλλά ξεχώρισε τον 14ο αιώνα και για τους επόμενους 2 αιώνες ως εμπορικός κόμβος της Κεντρικής Ευρώπης.

Εκείνη την περίοδο χτίστηκαν αρκετά από τα σημερινά αξιοθέατα  , όπως η γέφυρα του Καρόλου, ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου και ένα από τα παλιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, το πανεπιστήμιο του Καρόλου. ‘Άλλωστε από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Τα τελευταία χρόνια η Πράγα γνώρισε και με την  βοήθεια της τουριστικής «έκρηξης» σημαντική ανάπτυξη και σήμερα αποτελεί ένα οικονομικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο. H αύρα μιας άλλης εποχής που αποπνέει τοποθετούν την Πράγα ανάμεσα στις πιο ατμοσφαιρικές και δημοφιλείς  ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Βουδαπέστη-Βιέννη-Πράγα

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Η Χριστουγεννιάτικη Πράγα
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Από Ηράκλειο & με πούλμαν από Χανιά & Ρέθυμνο (δηλώστε min 21 μέρες πριν)
 • Ώρες αναχώρησης
  19/12/23 QS4421 ΗΡΑΚΛΕΙΟ 06:45 - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 07:10
 • Ώρα επιστροφής
  23/12/23 QS4404 ΠΡΑΓΑ 05:00 – 08:50 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  19-23/12/23

Περιλαμβάνονται

• Απευθείας ναυλωμένη πτήση τσάρτερ
• πρωινό καθημερινά
• 1μικρή χειραποσκευή 8 κιλών & 1 Παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών (παραδίδεται στο γκισέ του check in)
• 4 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4**** ( 2 Βουδαπέστη , 1 Βιέννη ,1 Πράγα)
• Περιλαμβάνεται ξεναγήσεις - περιηγήσεις
• έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό – συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Μεταφορές καθημερινά όπως απαιτεί το πρόγραμμα ανά ημέρα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν οδηγός
• Περιλαμβάνεται η εκδρομή στην Βιέννη αξίας 45€
• Φόροι αεροδρομίου
• Επίναυλος καυσίμου
• φπα
• Μεταφορά με λεωφορείο από τα Χανιά στο Ηράκλειο στο αεροδρόμιο και αντίστροφα
1
1η ΜΕΡΑ 19/12/23: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο το πρωί και απευθείας ναυλωμένη πτήση για την Βουδαπέστη. Άφιξη και ξενάγηση από την εντυπωσιακή Πλατεία των Ηρώων, όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον εκθαμβωτικό Ναό του Αγ. Στεφάνου , την ατελείωτη λεωφόρο Δημοκρατίας με την πανέμορφη Όπερα και τα καλοδιατηρημένα της κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο, τις σοφιστικέ γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Έπειτα θα διασχίσουμε τη Βούδα όπου θα δούμε το ιστορικό Κάστρο, το πελώριο άγαλμα της Ελευθερίας, την μοναδική Εθνική Πινακοθήκη, τον ιδιαίτερο Πύργο των Ψαράδων, τον Γοτθικό Ναό Ματύας όπου εστέφοντο παλιά οι Ούγγροι Βασιλείς. Από τον μαγευτικό λόφο Γκέλλερτ θα θαυμάσουμε πανοραμικά τις δυο πόλεις. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας διανυκτέρευση.
2
2η ΜΕΡΑ 20/12/23: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ –ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Ή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ
Πρωινό και επιβίβαση στο λεωφορείο μας για την Κεντρική αγορά. Στην αρχή της πολυσύχναστης οδού Βάτσι και μπροστά από την φαντασμαγορική γέφυρα της Ελευθερίας θα συναντήσατε τη μεγάλη Κεντρική Αγορά της πόλης, που ανακαινίστηκε το 1999. Η Αγορά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ντόπιων κι επισκεπτών που την κατακλύζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς αγοράζουν κάθε είδος τοπικών γεύσεων. Όπως θα διαπιστώσετε, τα λουκάνικα έχουν την τιμητική τους, όπως και η πάπρικα που αποτελεί τοπικό έδεσμα και πωλείται σε διάφορες εκδοχές, όπως γλυκιά και πικάντικη. Στον πάνω όροφο της Κεντρικής Αγοράς πωλούνται τοπικά σουβενίρ, όπως παραδοσιακές στολές και μαγνητάκια σε οικονομικές τιμές, ενώ οι ιδιοκτήτες των πάγκων δέχονται κατά κανόνα κι ευρώ – ενίοτε σε συμφέρουσα ισοτιμία. Επιπλέον, εδώ υπάρχουν μερικές ταβέρνες και άλλα σημεία πώλησης έτοιμου παραδοσιακού φαγητού που μπορείτε αμέσως να απολαύσετε τις τοπικές γαστρονομικές γεύσεις, μερικές φορές μάλιστα φιλοξενείται και ζωντανή μουσική. Χρόνος ελεύθερος! Ενναλακτικά προαιρετική αναχώρηση και το σημερινό μας πρόγραμμα θα μας οδηγήσει στις πανέμορφες παραδουνάβιες περιοχές. Θα δούμε στο  παραμυθένιο 'Εστεργκομ τον μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Στεφάνου, τον γαλήνιο Άγιο Ανδρέα αγαπημένο χωριό των ντόπιων καλλιτεχνών με το μουσείο κεραμικής τέχνης Μάργκιτ Κόβατς και την Ορθόδοξη εκκλησία. επιπροσθέτως θα επισκεφθούμε το ειδυλλιακό Βίσεγκραντ όπου είναι μία μικρή καστροπολιτεία και θα κάνουμε στάση στο μοναδικό του είδους του παραδοσιακό εστιατόριο για να γευτούμε την περίφημη ζαρκαδόσουπα παρακολουθώντας τους σερβιτόρους να τριγυρίζουν με παραδοσιακές στολές! Επιστροφή στην Βουδαπέστη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
3
3Η ΜΕΡΑ 21/12/23: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση μαζί με τις βαλίτσες μας και άφιξη στη μελωδική πόλη της Βιέννης. Θα δούμε πανοραμικά θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας και το πασίγνωστο Σενμπρούν που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Ακόμα θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το γνωστό Δημοτικό Πάρκο, την υπέροχη Όπερα, το ιστορικό τετράγωνο των Μουσείων, την ιδιαίτερη πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το καταπληκτικό Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Δημαρχείο, το παλιό παραμυθένιο Ανακτορικό Θέατρο, το εκθαμβωτικό Πανεπιστήμιο και την πασίγνωστη εκκλησία του Tάμματος, την Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας και διανυκτέρευση.
4
4Η ΜΕΡΑ 22/12/23: ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος μέχρι την αναχώρηση μας μαζί με τις βαλίτσες μας για την μεσαιωνική Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας. θα ξεναγηθούμε στην Μικρή πόλη γνωστή ως Μάλα Στράνα και την Παλιά πόλη ξακουστή ως Στάρε Μεστό. Πρέπει να τονιστεί ότι θα περπατήσουμε από την γραφική γοτθική Γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της «Βασιλικής  οδού» ως την πλατεία της Παλιάς Πόλης με το Δημαρχείο και το φημισμένο Αστρονομικό Ρολόι. Θα καταλήξουμε μεταξύ άλλων στο Ομπέσνι Ντουμ δημιουργία των σημαντικότερων Αρχιτεκτόνων, γλυπτών και ζωγράφων του 19ου αι.  Έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα και διανυκτέρευση, νωρίς το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής νωρίς το πρωί στις 23/12/23.

Περιλαμβάνονται

• Απευθείας ναυλωμένη πτήση τσάρτερ
• πρωινό καθημερινά
• 1μικρή χειραποσκευή 8 κιλών & 1 Παραδοτέα αποσκευή 23 κιλών (παραδίδεται στο γκισέ του check in)
• 4 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4**** ( 2 Βουδαπέστη , 1 Βιέννη ,1 Πράγα)
• Περιλαμβάνεται ξεναγήσεις - περιηγήσεις
• έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό – συνοδό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Μεταφορές καθημερινά όπως απαιτεί το πρόγραμμα ανά ημέρα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν οδηγός
• Περιλαμβάνεται η εκδρομή στην Βιέννη αξίας 45€
• Φόροι αεροδρομίου
• Επίναυλος καυσίμου
• φπα
• Μεταφορά με λεωφορείο από τα Χανιά στο Ηράκλειο στο αεροδρόμιο και αντίστροφα

Δεν Περιλαμβάνονται

• Είσοδοι σε μουσεία, πάρκα, ιστορικούς χώρους και όπου αλλού απαιτούνται • Ότι αναφέρεται σαν προτεινόμενο ή προαιρετικό • Η εκδρομή στα παραδουνάβια χωριά 30 ο ενήλικας και δωρεάν τα παιδιά έως 18 ετών • Δημοτικοί φόροι
ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ:
Δίκλινο735€
Μονόκλινο 1015€
ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 2- 12 ΕΤΩΝ ΣΕ EXTRA ΚΡΕΒΑΤΙ635€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας