210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Ταξίδι Στην Κοζάνη

Ανακαλύπτοντας την Βάλια Κάλντα (Τύρναβος, Ελασσόνα, Κοζάνη, Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, Γεωπάρκο Μπουχάρια)
Ταξίδι Στην Κοζάνη
255€ κατ'άτομο
Ανακαλύπτοντας την Βάλια Κάλντα (Τύρναβος, Ελασσόνα, Κοζάνη,
Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, Γεωπάρκο Μπουχάρια)

Ταξίδι Στην Κοζάνη

Κοζάνη, μια βιβλιοθήκη με «θησαυρούς» αιώνων, χωριά με ολάνθιστους κήπους και ένα μικρό “Grand Canyon”. Το Ταξίδι Στην Κοζάνη θα κερδίσει την καρδιά σας.

Στην ορεινή Κοζάνη, η ζωή κυλάει απλά και αργά. Το ίδιο αργά -4 αιώνες τώρα- εμπλουτίζεται η συλλογή της βιβλιοθήκης της, που συναγωνίζεται την Εθνική Βιβλιοθήκη σε αξία. Το ίδιο απλά θα ανακαλύψετε την ομορφιά της στην κλασική βόλτα στον πεζόδρομο, σε μία εκδρομή στα Σέρβια με το δικό τους μικρό “Grand Canyon”, σε έναν περίπατο στη γέφυρα της λίμνης του Πολύφυτου. Σε αυτή τη γωνιά της Βόρειας Ελλάδας η ομορφιά ξεχειλίζει. Ποιος είπε ότι η περιοχή της Κοζάνης δεν έχει ενδιαφέρον;

Αξίζει να δείτε στην Κοζάνη

Αρχαιολογικός χώρος Αιανής 

Η αρχαία πόλη της Αιανής ήταν η σημαντικότερη του αρχαίου βασιλείου της Ελίμειας. Από τα ευρήματά της οι αρχαιολόγοι συμπεραίνουν ότι στην περιοχή ήκμασε ανώτερος σπουδαίος πολιτισμός, ταυτόσημος του Μυκηναϊκού. Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την ακρόπολη στην κορυφή του λόφου και συνεχίστε στη Νεκρόπολη, έναν τόπο που χρησίμευε ως νεκροταφείο ευγενών από την εποχή του χαλκού ως τα υστεροελληνικά χρόνια. Ένα σύγχρονο μουσείο, υψηλών προδιαγραφών, λίγο έξω από τον οικισμό της Αιανής, στεγάζει τον πλούτο που ανακαλύφθηκε στην αρχαία πόλη, τη Νεκρόπολη και τις γύρω περιοχές.

Ξεκλειδώστε τα μυστικά της πόλης

Σήμα κατατεθέν της πόλης: η «βόλτα», που γίνεται χειμώνα-καλοκαίρι στον κεντρικό πεζόδρομο που αρχίζει από το καμπαναριό. Στα βήματα της ιστορικής της αίγλης, θα συναντήσετε αξιοθέατα και αρχοντικά του 18ου αιώνα, καθώς και το σπίτι του αγωνιστή και ιστορικού Γεωργίου Λασσάνη. Στην πλατεία Νίκης, το σημερινό ιστορικό κέντρο, θα βρείτε τη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου και θα θαυμάσετε το καλοφτιαγμένο καμπαναριό με τις σκαλιστές φωλιές για τα σπουργίτια, κλασικό σημείο συνάντησης των Κοζανιτών.

Οι σελίδες της ιστορίας στην Κοβεδάρειο βιβλιοθήκη

Δεν είναι απλά μία βιβλιοθήκη, είναι η ιστορία, τα σύμβολα και οι αξίες μίας χώρας. Αυτά θα δείτε στους πολύτιμους κώδικες και τα σπάνια έντυπα -όπως το ένα πρωτότυπο από τα δύο αντίτυπα της «Χάρτας» του Ρήγα Φεραίου- που φυλάσσονται εδώ. Η πλουσιότερη βιβλιοθήκη σε τίτλους και σπάνια κειμήλια στην Ελλάδα, μετά την Εθνική, βρίσκεται στην Κοζάνη. Λειτουργεί σχεδόν τέσσερις αιώνες και έχει ένα από τα πιο φιλόξενα αναγνωστήρια της Ελλάδας.

ΚΟΖΑΝΗ

  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Aθήνα
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    23/12 & 30/12

Περιλαμβάνονται

Τρεις διανυκτερεύσεις στο Tselikas Hotel 3* στην Κοζάνη με πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
Δείπνο σε μενού 3 πιάτων και 1 αναψυκτικό ανά άτομο την 1η ημέρα του προγράμματος
Εορταστικό Gala σε μπουφέ στις 24/12 & 31/12 με ποικιλία ζεστών και κρύων ορεκτικών, σαλάτες, διάφορα εκλεκτά κρεατικά με ποικιλία γαρνιτούρας, γλυκά και 1 αναψυκτικό ανά άτομο συνοδεία μουσικής
Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
Αρχηγός εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.
1
1η ημέρα: Αθήνα | Τύρναβος | Σέρβια | Λίμνη Πολυφύτου | Κοζάνη
Αναχώρηση από Αθήνα και με σύντομες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, θα φτάσουμε στον Τύρναβο, μια περιοχή ορόσημο για την σύγχρονη αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία. Ο Δήμος Τυρνάβου αποτελεί το κέντρο μιας μεγάλης επίπεδης ενδοχώρας στη Θεσσαλία, που εκτείνεται από τον Πηνειό ποταμό ως τους πρόποδες της Μελούνας και από την ορεινή Ελασσόνα ως τις παρυφές της πόλης της Λάρισας, με πληθυσμό 27.000 περίπου κατοίκων. Χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και φυσικά να απολαύσουμε τα εκλεκτά και φημισμένα τσίπουρο, ούζο και κρασί Τυρνάβου. Στη συνέχεια, οδεύοντας Βόρεια περνάμε τα Σέρβια, το άλλοτε παρατηρητήριο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, κτισμένα αμφιθεατρικά στους πρόποδες των Πιερίων. Στην παραλίμνια, ως τον Βελβεντό, αμπελοφόρα περιοχή που έχουν βρεθεί δεκάδες αρχαιολογικές θέσεις κυρίως προϊστορικές, στην θέση Κουρήτες θα κάνουμε μια επίσκεψη σε τοπικό παραδοσιακό Οινοποιείο για να μάθουμε πως «ο Οίνος ευφραίνει καρδίαν». Στη συνέχεια μέσω της εντυπωσιακής γέφυρας της λίμνης Πολυφύτου, μιας από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας θα διασχίσουμε την λίμνη με το ενδιαφέρον οικοσύστημά της και τους προστατευόμενους βιότοπους. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην Κοζάνη και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση.Δείπνο και διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα: Κοζάνη | Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου | Περιφερειακή ζώνη Ζέστης Κοιλάδας | Κοζάνη
Οι βλάχοι την κοιλάδα που είναι κυκλωμένη από βουνά την λένε Βάλια Κάλντα που σημαίνει Ζεστή Κοιλάδα. Ένα μοναδικό μουσείο της φύσης, που λόγω των γεωμορφολογικών σχηματισμών, του κλίματος και του μικροκλίματός της επιβιώνουν χιλιάδες είδη πανίδας και χλωρίδας, πολλά εξ αυτών είναι ενδημικά και κοσμοπολίτικα. Την περιφερειακή λοιπόν ζώνη της, θα προσεγγίσουμε την σημερινή ημέρα μας, αμέσως μετά το πρωινό μας και με την βοήθεια οικοξεναγών θα γνωρίσουμε τα μυστικά της. Προαιρετικά, με τζιπ 4Χ4 θα διατρέξουμε τους δασοσκέπαστους δασικούς δρόμους για να βρεθούμε κοντά σε θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία που κρύβει καλά μέσα του ο Εθνικός Δρυμός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ θα απολαύσουμε το ρεβεγιόν σε πλούσιο εορταστικό μπουφέ συνοδεία μουσικής. Διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: Κοζάνη | Γεωπάρκο Μπουχάρια | Αξιοθέατα Κοζάνης
Πρωινό σε μπουφέ και …όταν ο Μαμάτσης, το ρολόι σήμα κατατεθέν της πόλης, κτυπήσει 9 φορές, θα αναχωρήσουμε κι εμείς από το ξενοδοχείο μας για να κινηθούμε 40 χιλιόμετρα νοτίως όπου θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό φαινόμενο των γεωμορφολογικών σχηματισμών «Μπουχάρια». Πρόκειται για φυσικούς σχηματισμούς, οι οποίοι προήλθαν από τη διάβρωση του εδάφους που ξεκίνησε πριν από 70.000 χρόνια. Έχουν σχήμα χωμάτινης κολώνας, η οποία αποτελείται από άμμο, κροκάλες, μάργες, άργιλο και πιθανή συγκολλητική ύλη από οξείδια του σιδήρου και διοξείδιο του πυριτίου. Την κορυφή από τις κολώνες αυτές καλύπτει ένας σχιστόλιθος βράχος, ο οποίος έπαιξε το ρόλο της ομπρέλας στην εξέλιξη του σχηματισμού. Ο αριθμός τους ξεπερνάει τους είκοσι, ενώ το ύψος τους ξεκινά από δύο και φτάνει τα έξι και τα επτά μέτρα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο κέντρο της Κοζάνης για να περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα του νομού για να γνωρίσουμε την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της. Κατά την περιήγησή μας με το πούλμαν θα δούμε, το περίφημο καμπαναριό σήμα κατατεθέν της πόλης, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη με παρελθόν που ανάγεται στον 17ο αιώνα και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιστορικές βιβλιοθήκες στην Ελλάδα, το Ιστορικό - Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε ένα πανέμορφο κτήριο το οποίο εξωτερικά υμνεί την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, το Αρχοντικό Λασσάνη ένα διατηρητέο κτήριο - στολίδι του 1750, για να καταλήξουμε στην πλατεία της Νίκης όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης για περίπατο φαγητό και γλυκό.Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: Κοζάνη | Μετέωρα | Καλαμπάκα | Τρίκαλα | Αθήνα
Αφού έχουμε απολαύσει το πλούσιο πρόγευμα μας, επιβιβαζόμαστε μαζί με τις αποσκευές μας στο πούλμαν και το ταξίδι της επιστροφής ξεκινά. Ακολουθώντας την Εγνατία Οδό και εν συνεχεία την Επαρχιακή Εθνική Γρεβενών – Καλαμπάκας φτάνουμε στο πέτρινο δάσος της Θεσσαλίας, στα Μετέωρα. Επίσκεψη σε μια από τις Ιερές Μονές των Μετεώρων. Επόμενη στάση το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών που εδρεύει στην πόλη της Καλαμπάκας. Μέσα από τις προθήκες του, θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε και φυσικά να ξεναγηθούμε στα πάνω από 350 είδη πτηνών και θηλαστικών καθώς επίσης και στα 250 διαφορετικά είδη μανιταριών. Συνεχίζουμε για την γενέτειρα του Τσιτσάνη, τα Τρίκαλα, όπου εκεί στην Παλιά Πόλη και κοντά στα «δυο στενά» θα έχουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση νωρίς το μεσημέρι για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Περιλαμβάνονται

Τρεις διανυκτερεύσεις στο Tselikas Hotel 3* στην Κοζάνη με πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
Δείπνο σε μενού 3 πιάτων και 1 αναψυκτικό ανά άτομο την 1η ημέρα του προγράμματος
Εορταστικό Gala σε μπουφέ στις 24/12 & 31/12 με ποικιλία ζεστών και κρύων ορεκτικών, σαλάτες, διάφορα εκλεκτά κρεατικά με ποικιλία γαρνιτούρας, γλυκά και 1 αναψυκτικό ανά άτομο συνοδεία μουσικής
Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
Αρχηγός εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

Φιλοδωρήματα Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους Ο φόρος διαμονής αξίας 1,5€ ημερησίως Ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημειώσεις

Σημαντικό: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο

 

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ: Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά
Δίκλινο255 €
3ο άτομο ενήλικας 205 €
3ο άτομο παιδί έως 9 130 €
3ο άτομο παιδί 10 έως 12175 €
Μονόκλινο315 €

Εγγραφείτε στο Newsletter μας