ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 – 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 20 24
Ταξίδι στην Ινδία. Η γοητεία ενός ταξιδιού στην Ινδία συνδέεται με την ανακάλυψη του ανθρώπινου στοιχείου. Οι Ινδοί φημίζονται για την ηρεμία και την γλυκύτητά τους. Εκείνο που με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι η απουσία της ψυχρότητας και της εχθρικής ανωνυμίας. που χαρακτηρίζει τα πλήθη της Δύσης. Αυτή η απέραντη υποήπειρος, η γεμάτη μυστήριο και σαγήνη που αποτέλεσε χωνευτήρι λαών.. και θρησκειών, προκαλεί τα πιο έντονα και ακραία συναισθήματα στον επισκέπτη. Την Ινδία μπορεί κανείς να την λατρέψει ή να την μισήσει για πάντα. Ένα ταξίδι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο, τόσο πλούσιο σε εικόνες και συναισθήματα που είναι βέβαιον που θα χαραχτεί ανεξίτηλα στη μνήμη σας για πάντα.
Ταξίδι στην Ινδία. Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας (Bhārat Ganarājya) είναι χώρα στη Νότια Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό μετά την Κίνα, με 1.393.409.000 κατοίκους με βάση τη μέση εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με 3.287.263 τ.χλμ..Εκτείνεται ανάμεσα στα Ιμαλάια όρη και τον Ινδικό ωκεανό από τον οποίο ορίζεται στα νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά. Συνορεύει ανατολικά με το Μπανγκλαντές και τη Μιανμάρ, βόρεια με την Κίνα και τα κρατίδια Μπουτάν. Νεπάλ βορειοδυτικά με το Πακιστάν, ενώ δυτικά βρέχεται από την Αραβική θάλασσα και νότια-νοτιοανατολικά από τον Ινδικό ωκεανό. και τον κόλπο της Βεγγάλης.
ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ
Η Ινδία, κατά τη διάρκεια της ιστορίας. υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών πολιτισμών και θρησκειών. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα σταδιακά υποτάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.ενώ το 1947 απέκτησε την ανεξαρτησία της .μετά από γενικευμένο αγώνα αυτοδιάθεσης που χαρακτηρίστηκε από μη βίαιες αντιδράσεις. Σήμερα η Ινδία είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες.παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο.
ΙΝΔΙΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΔΕΛΧΙ ΑΓΚΡΑ ΤΖΑΙΠΟΥΡ 9Μ 30 ΔΕΚ 2023


-
Προορισμός
-
Ώρες αναχώρησης30/12 Αθήνα – Μπαχρέιν 14:25 19:25
-
Ώρα επιστροφής07/01 Μπαχρέιν – Αθήνα 09:45 14:15
Περιλαμβάνονται
Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Δελχί
Ημέρα 2η: Δελχί
Ημέρα 3η: Δελχί
Ημέρα 4η: Δελχί - Τζαϊπούρ
Ημέρα 5η: Τζαϊπούρ
Ημέρα 6η: Τζαϊπούρ – Άγκρα
Ημέρα 7η: Άγκρα
Ημέρα 8η: Άγκρα – Δελχί
Ημέρα 9η: Δελχί – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Περιλαμβάνονται
Δεν Περιλαμβάνονται
Σημειώσεις
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Κινέζικα Αλιευτικά Δίχτυα στην Ινδία
Στη δυτική ακτή της Ινδίας, 250 χιλιόμετρα από το νότιο άκρο της ινδικής υποηπείρου, βρίσκεται η πόλη Κότσι, πρώην Κότσιν. Και οι δύο όχθες του στενού κολπίσκου στον οποίο εμφανίζεται το φαινόμενο της παλίρροιας είναι γεμάτες με ασυνήθιστα κινέζικα αλιευτικά δίχτυα που στηρίζονται σε ειδικά δοκάρια. Πώς βρέθηκαν εκεί;
Οι Κινέζοι ζούσαν σε αυτή την περιοχή από τον 8ο αιώνα και πιστεύεται ότι Κινέζοι έμποροι από το ανάκτορο του Κουμπλάι Χαν έφεραν για πρώτη φορά δίχτυα αυτού του είδους στο Κότσιν πριν από το 1400. Στα νερά γύρω από το Κότσιν πιάνονται πολλά ψάρια κοντά στην ακτή. Έτσι, αυτά τα αλιευτικά συστήματα που έχουν μεγάλο ύψος και απαιτούν χειρωνακτική εργασία εξυπηρέτησαν το σκοπό τους επί έναν και πλέον αιώνα, μέχρι που οι Άραβες έδιωξαν τους Κινέζους.
Όταν έφυγαν οι Κινέζοι, εξαφανίστηκαν και τα δίχτυα. Αλλά στις αρχές του 16ου αιώνα, οι Πορτογάλοι εκτόπισαν τους Άραβες. Προφανώς, οι Πορτογάλοι ξανάφεραν αυτά τα δίχτυα στο Κότσιν από την τότε πορτογαλική νησιωτική αποικία Μακάο, στη νοτιοανατολική Κίνα.
Μολονότι αυτή η μέθοδος είναι πανάρχαια, τα κινέζικα δίχτυα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται χωρίς καμιά σχεδόν αλλαγή στο αρχικό σχέδιο ή στο χειρισμό. Επίσης εξακολουθούν να παρέχουν τα προς το ζην για πολλούς ψαράδες και τροφή για πολλούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, η ψαριά από ένα και μόνο δίχτυ μπορεί να θρέψει ένα ολόκληρο χωριό. Αλλά εκτός του ότι είναι αποτελεσματικά, τα δίχτυα είναι επίσης όμορφα, ιδιαίτερα όταν το κομψό τους περίγραμμα έχει φόντο το χρυσό πρωινό ή νυχτερινό ουρανό.
Τα πελώρια κινέζικα δίχτυα έχουν ένα υπομόχλιο και αντίβαρα για να ισορροπούν το βάρος του διχτυού και της ψαριάς. Το δίχτυ και το δοκάρι που το στηρίζει αιωρούνται έξω από το νερό, όταν δεν χρησιμοποιούνται. Το ψάρεμα αρχίζει νωρίς το πρωί και διαρκεί τέσσερις με πέντε ώρες. Οι ψαράδες κατεβάζουν τα δίχτυα απαλά στο νερό. Για να το κάνουν αυτό, είτε ρυθμίζουν τα βάρη τα οποία είναι προσαρμοσμένα στο άλλο άκρο του συστήματος εξισορρόπησης είτε ο επικεφαλής τους περπατάει πάνω στο κεντρικό δοκάρι του διχτυού. Αφήνουν το δίχτυ κάτω από το νερό από 5 έως 20 λεπτά και κατόπιν το σηκώνουν απαλά, εγκλωβίζοντας τα ψάρια που κολυμπούν κοντά στην ακτή. Με την πολύχρονη πείρα του, ο επικεφαλής ξέρει πότε ακριβώς να τραβήξει το δίχτυ.
Όταν δώσει το σύνθημα ο επικεφαλής, οι υπόλοιποι πέντε ή έξι ψαράδες ανεβάζουν το δίχτυ τραβώντας τα σχοινιά στα οποία είναι δεμένα τα αντίβαρα. Καθώς ανεβαίνει το δίχτυ, βγαίνουν πρώτα οι άκρες του από το νερό. Έτσι, το δίχτυ μοιάζει με μπολ που έχει μέσα του τα ψάρια.
Οι Κινέζοι, οι Άραβες και οι Πορτογάλοι ήρθαν και έφυγαν. Αλλά τα κινέζικα δίχτυα εξακολουθούν να ανεβοκατεβαίνουν στις υδάτινες διόδους του Κότσι, όπως ακριβώς συνέβαινε πριν από 600 και πλέον χρόνια!
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ: ΙΝΔΙΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ-ΣΤΗΝ-ΙΝΔΙΑ-ΔΕΛΧΙ-ΑΓΚΡΑ-ΤΖΑΙΠΟΥΡ-9Μ-30-ΔΕΚ-2023-1.pdf