210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

ΠΡΑΓΑ … Κάρλοβυ Βάρυ

ΠΡΑΓΑ … Κάρλοβυ Βάρυ
499€ κατ'άτομο
ΠΡΑΓΑ …
Κάρλοβυ Βάρυ
Διάρκεια: 4ημέρες
Αναχωρήσεις: 16/02 & 08/03

ΠΡΑΓΑΚάρλοβυ Βάρυ

Πράγα

Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, η καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη στις όχθες του Μολδάβα, η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά (Κάφκα, Μούχα, Σμέτανα), τα jazz clubs, το μαύρο θέατρο και η αύρα εποχής που αποπνέει (από τις αντικερί μέχρι τα κουλτουριάρικα cafes όπου σύχναζαν οι διανοούμενοι των αρχών του προηγούμενου αιώνα) τοποθετούν την Πράγα ανάμεσα στις πιο ατμοσφαιρικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το ιστορικό κέντρο, το οποίο θα μονοπωλήσει τις βόλτες σας.

Κάρλοβυ Βάρυ

H λουτρόπολη του Κάρλοβι Βάρι είναι πλούσια σε ιστορία. Ιδρύθηκε το 1358, η πόλη υποδέχτηκε επιφανείς επισκέπτες όπως ο Μέγας Πέτρος, ο Μπετόβεν, ο Σοπέν, ο Σίλερ, ο Καρλ Μαρξ και ο Γκαίτε. Το κύριο αξιοθέατο είναι αναμφισβήτητα οι υπέροχες ιαματικές πηγές, που ξεσπούν στον ποταμό Τέπλα καθώς ρέει μέσα στην πόλη, με τεράστιους πίδακες νερού που εκτοξεύονται προς τα πάνω σε ύψη έως και 14 μέτρα, καλύπτοντας τις όχθες του ποταμού σε ένα φαινομενικά σταθερό σύννεφο ατμού. Συνολικά, η πόλη διαθέτει 13 κύριες πηγές. Η αρχιτεκτονική της πόλης που επηρεάζεται από τα σπα είναι άλλο ένα μεγάλο ενδιαφέρον, με πολλά όμορφα παραδείγματα νεοκλασικού και αρ νουβό στυλ από τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Είναι επίσης ένα πολιτιστικό hot spot με κέντρο παραστατικών τεχνών, γκαλερί τέχνης και μια σειρά από μουσεία.

ΠΡΑΓΑ-4ημ-JAN-MAR-2024

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  Α3 864 Αθήνα – Πράγα 09.25 -10.40
 • Ώρα επιστροφής
  Α3 867 Πράγα – Αθήνα 16.50 – 20.20
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  Αναχωρήσεις: 16/02 & 08/03

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα – Αθήνα, με πτήσεις της Aegean Airlines
1 αποσκευή μέχρι 23κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8κιλά ανά άτομο
3 διαν/σεις στο Botanique Hotel 4*
Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
Μεταφορές Αεροδρόμιο – Ξενοδοχείο – Αεροδρόμιο
Ξενάγηση Παλιάς Πόλης με ελληνόφωνο ξεναγό
Ξενάγηση Καστρούπολης με ελληνόφωνο ξεναγό
Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ
Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΦΠΑ, Ενημερωτικά φυλλάδια
1
1η ημέρα: Αθήνα – Πράγα – Ξενάγηση Καστρούπολη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για την κουκλίστικη Πράγα. Άφιξη στη «χρυσή πόλη» με τους χίλιους πύργους και τα υπέροχα μεσαιωνικά κτίρια που μαρτυρούν το πέρασμα των αιώνων. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στην Καστρούπολη, όπου θα ξεκινήσει η μέρα μας με ξενάγηση από το μοναστήρι του Στράχοφ και κατηφορίζοντας προς το χώρο του κάστρου μπορούμε να δούμε το Λορέττο (απομίμηση του Λορέττο της Ιταλίας ), όπου φυλάσσονται ανεκτίμητοι θησαυροί και ιερά κειμήλια. Στο προαύλιο του κάστρου θα βρεθούμε μπροστά στον επιβλητικό ναό του Αγίου Βίτου, γοτθικού ρυθμού, το παλάτι Βάλεστάιν και το χρυσό στενό  δρομάκι με τα γραφικά σπιτάκια των αλχημιστών. Πολλά τα αξιοθέατα που θα συναντήσουμε και θα ξεναγηθούμε μέχρι την ώρα που θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας για την παραλαβή των δωματίων μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα, τα υπεριώδη χρώματα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών του, κάτι που θα δείτε μόνο στην Πράγα. Εναλλακτικά, μπορείτε να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα πολλά τζαζ κλαμπ ή τις μπιραρίες της πόλης. Διανυκτέρευση
2
2η ημέρα: Ξενάγηση Παλιάς πόλης
Πρωινό και ξεκινάμε για την ξενάγηση στην Παλιά πόλη της Πράγας. Θα δούμε το  περίφημο αστρονομικό ρολόι, σήμα κατατεθέν παγκοσμίως της Πράγας, οι μορφές του οποίου κινούνται τελετουργικά ανά μια ώρα για κάποια δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε την παραμυθένια εκκλησία της παναγίας του Τυν, με τους ξεχωριστούς πύργους, που θα μας  μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Ολόκληρη η πλατεία είναι ένα ιστορικό μνημείο! Θα περπατήσουμε στους γύρω δρόμους και θα  ανακαλύψουμε τις ομορφιές που κρύβει. Η ξενάγηση μας θα συνεχιστεί προς την Μικρή Πόλη περπατώντας και απολαμβάνοντας τη πανέμορφη θέα της πόλης από την γέφυρα του Καρόλου, την πρώτη πέτρινη γέφυρα στην κεντρική Ευρώπη. Τα 30 αγάλματα αγίων που την στολίζουν έχουν την ιστορία τους και ο ποταμός Μολδάβας  που διαρρέει ήρεμα την πόλη είναι ο σημαντικότερος της Βοημίας. Ο ναός του Αγίου Νικολάου  (σε χαρακτηριστικό  ρυθμό μπαρόκ)  δεσπόζει στην πλατεία της MTANA. Γραφικά καφέ, μπαράκια, εστιατόρια και διαφορά μαγαζιά με κρύσταλλα Βοημίας θα τραβήξουν σίγουρα την προσοχή σας στην παλιά πόλη. Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα έχετε όλο το χρόνο στη διάθεσή σας για να κάνετε βόλτα, ψώνια και να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα. Μπορείτε εξ ιδίων να επισκεφθείτε το Μουσείο των ψευδαισθήσεων ή το μουσείο της Μαντάμ Τισσό.
3
3η μέρα: Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ
Μπουφέ πρωινό και αναχωρούμε οδικώς για την πανέμορφη λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ, πασίγνωστη σε όλον τον κόσμο για τα ιαματικά λουτρά και τις πηγές της. Βρίσκεται στη συμβολή δύο ποταμών του Όχρε & Τέπλα και ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα από τον Κάρολο Δ’ . Η αρχιτεκτονική της, που επηρεάζεται άμεσα από τα spa της, βασίζεται σε πολλά παραδείγματα νεοκλασικών και art nouveau από τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου. Ο κυριότερος λόγος που επισκέπτονται οι τουρίστες το Κάρλοβυ Βάρυ είναι οι 12 θερμές ιαματικές πηγές του. Πέρα από τις 12 πηγές, έχει άλλες 300 μικρότερες αλλά και τον ποταμό Τέπλα με ζεστά ρεύματα νερού. Αρκετές προσωπικότητες που έχουν επισκεφτεί την πόλη για αυτό το λόγο και ανάμεσά τους ήταν ο Μπετόβεν που μαζί με τον Γκαίτε απολάμβαναν βόλτες στην πόλη, ο Σοπέν, ο Τουργκένεφ, ο Κάρλ Μαρξ, η Αικατερίνη της Ρωσίας και ο Κεμάλ Ατατούρκ, όπου υπάρχει ταμπέλα έξω από το σπίτι που διέμενε. Γνωστό ευρέως για το φεστιβάλ κινηματογράφου που γίνεται κάθε καλοκαίρι, όπου παρελαύνουν πολλά διάσημα ονόματα. Στην ξενάγησή μας, θα εντυπωσιαστούμε από το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια αναγεννησιακού στυλ.  Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη ρώσικη εκκλησία με τους χρυσούς τρούλους και το υπέροχο ξενοδοχείο Pupp του 17ου αιώνα όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας. Χρόνος ελεύθερος για να κάνετε τη βόλτα & τις αγορές σας. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε τις διάσημες γκοφρέτες Karlovarske Oplatky καθώς και το τοπικό παραδοσιακό Liqueur Becherovka. Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα. Διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: Ελεύθερη μέρα & πτήση επιστροφής για Αθήνα
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας, μέχρι την ώρα της αναχώρησης για το αεροδρόμιο. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη λεωφόρο Vaclavske όπου θα βρείτε επώνυμα καταστήματα για αγορές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα – Αθήνα, με πτήσεις της Aegean Airlines
1 αποσκευή μέχρι 23κιλά & μια χειραποσκευή μέχρι 8κιλά ανά άτομο
3 διαν/σεις στο Botanique Hotel 4*
Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
Μεταφορές Αεροδρόμιο – Ξενοδοχείο – Αεροδρόμιο
Ξενάγηση Παλιάς Πόλης με ελληνόφωνο ξεναγό
Ξενάγηση Καστρούπολης με ελληνόφωνο ξεναγό
Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ
Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΦΠΑ, Ενημερωτικά φυλλάδια

Δεν Περιλαμβάνονται

• Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο • Είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους και μουσεία • Φόροι αεροδρομίων € 235 κατ’ άτομο

Σημειώσεις

Πτήσεις με Aegean Airlines
Α3 864 Αθήνα – Πράγα  09.25 -10.40
Α3 867 Πράγα – Αθήνα  16.50 – 20.20
Τύπος δωματίου Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο
Δίκλινο 499€
Μονόκλινο649€

Εγγραφείτε στο Newsletter μας