210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΟΜΑΝ-ΟΑΣΗ-ΣΑΛΑΛΑ – ΣΤΕΝΑ-ΟΡΜΟΥΖ

Μόναχο, Μπάμπεργκ, Ρότενμπουργκ Νέρντλινγκεν, Ρέγκενσμπουργκ
ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΟΜΑΝ-ΟΑΣΗ-ΣΑΛΑΛΑ – ΣΤΕΝΑ-ΟΡΜΟΥΖ
1990€ κατ'άτομο
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΜΑΝ
ΟΑΣΗ ΣΑΛΑΛΑ – ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ
Σαλαλά, Μάσκατ, Κασάμπ
8 Η Μ Ε Ρ Ε Σ
ΧΡΙΣΤ ΟΥΓΕΝΝΑ 2 0 23
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Νυρεμβέργη – Ο ρομαντικός δρόμος. Πόλεις-μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μακραίωνη ιστορία, μεγάλη παράδοση. Tοπία μοναδικού φυσικού κάλλους είναι μόνο λίγοι από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να γνωρίσουμε από κοντά τη Γερμανία.

Μόναχο Σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης θα δούμε παλάτια, μεσαιωνικά κάστρα, πόλεις-ναούς και θα γνωρίσουμε το άλλο πρόσωπο της Γερμανίας που ξέρουμε. Θα περιηγηθούμε στην ιστορική Νυρεμβέργη, στο γραφικό Ροτενμπουργκ και στο επιβλητικό κάστρο Νόισβανστάιν. Εικόνες που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθια.

Θέλοντας και μη, έχετε ακούσει, δει ή γευτεί κάτι από αυτήν τη μαγευτική πόλη της Γερμανίας. Η εικόνα της Νυρεμβέργης είναι βγαλμένη από παραμύθι και εντυπωσιάζει κάθε ταξιδιώτη, τόσο με τη βαυαρική αρχιτεκτονική της, όσο και με τα παραδοσιακά εδέσματά της. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του ομοσπονδιακού κράτους της Βαυαρίας, μετά το Μόναχο, και προσελκύει τουρίστες όχι μόνο από το εξωτερικό, αλλά και από την ίδια τη Γερμανία. Έχει μισό εκατομμύρια πληθυσμό, εκ των οποίων οι 12.000 είναι μάλιστα ελληνικής καταγωγής, οπότε αν ακούσετε ελληνικά στους δρόμους της, μην απορήσετε γιατί!

Βόλτα στην παλιά πόλη της Νυρεμβέργης

Η Νυρεμβέργη αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες πόλεις κατά την περίοδο του Μεσαίωνα, αλλά καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η σημερινή παλιά πόλη ή αλλιώς Altstadt ξαναχτίστηκε κρατώντας την ίδια αρχιτεκτονική, γεγονός που της προσδίδει αίσθηση μιας άλλης εποχής.

ΟΜΑΝ-ΟΑΣΗ ΣΑΛΑΛΑ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ 8Μ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023

 • Προορισμός
 • Ώρες αναχώρησης
  Αθήνα – Ντόχα QR 204 12.50 17.55
 • Ώρα επιστροφής
  Ντόχα - Αθήνα QR 203 07.40 11.30
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  13,14,27,28/04/2023

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Qatar Airways/ Oman Air
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 4*sup
Ημιδιατροφή καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Τέλη εισόδων
Φιλοδωρήματα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
1
Ημέρες 1η-2η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ντόχα - Σαλαλά
Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τα βάθη της αραβικής χερσονήσου και την πανέμορφη όαση του Σαλαλά στη νοτιοδυτική γωνιά του Ομάν. Εμείς αρχίζουμε από την εξερεύνηση του ανατολικού Σαλάχ. Περνάμε από τη Βασιλική Φάρμα και συνεχίζουμε για τα όρη Γκάρα, εκεί που λέγεται πως βρισκόταν το Παλάτι της κραταιής Βασίλισσας του Σαβά η οποία ήλεγχε το εμπόριο του λιβανιού! Επόμενη στάση μας το Μιρμπάτ όπου βρίσκεται ο τάφος του Μπιν Αλί και το χωριό Τάκα με την πανέμορφη παραλία. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε τα δένδρα που παράγουν το ξακουστό λιβάνι. Μεταξύ των ιστοριών που θα ακούσουμε είναι και αυτή των «Μάγων» με τα Δώρα που προμηθεύτηκαν αυτό το πανάκριβο και μοναδικό προϊόν πολυτελείας της εποχής εκείνης και ξεκίνησαν να το πάνε δώρο στον νεογέννητο βασιλιά στη Βηθλεέμ, ακολουθώντας τη λαμπρή πορεία ενός αστεριού. Λίγο πιο κάτω μας περιμένει η απόκρημνη ακτή Μουγκσαϊλ. Η τοπογραφία με τα βράχια κυριολεκτικά να ξεφυτρώνουν μέσα από το νερό καθώς και οι «τρύπες» που πετούν με πίεση το ορμητικό νερό της θάλασσας
2
Ημέρα 3η: Σαλαλά (Η χαμένη πόλη Ουμπάρ στην έρημο
Η σημερινή μέρα αποτελεί ένα θαυμάσιο οδοιπορικό στην έρημο Αλ Νέτζ. Με τζιπ 4Χ4 προσεγγίζουμε την χαμένη πολιτεία Ουμπάρ, που είχε τη φήμη του πιο αφιλόξενου μέρους του πλανήτη μια που η ίδια η έρημος Ραμπ Αλι Καλί «κατάπιε» την ίδια την πόλη και που ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ονομάστηκε «Ατλαντίδα της Ερήμου»! Στη συνέχεια μας περιμένει η μαγεία των απάτητων αμμόλοφων του Empty Quarter. Η μέρα μας θα κλείσει με το Wadi Dawka, και αυτό υπό την αιγίδα της UNESCO, μια που πρόκειται για το μέρος που φύονται τα περισσότερα άγρια δένδρα Boswellia sacra, που παράγουν το…λιβάνι!
3
Ημέρα 4η: Σαλαλά – Μάσκατ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε αεροπορικώς για το Μάσκατ, την πρωτεύουσα του Ομάν. Γνωστή από τις αρχές του 1ου αιώνα ως σημαντικό εμπορικό λιμάνι, το Μάσκατ αποτέλεσε πόλο έλξης μεγάλων ναυτικών δυνάμεων στο Παρελθόν. Κατακτήθηκε από τους Πέρσες και ηγεμονεύθηκε από την Πορτογαλική Αυτοκρατορία. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης με πρώτο σταθμό το Μεγάλο τζαμί με την υπέροχη αρχιτεκτονική και τον μοναδικό διάκοσμο. Στη συνέχεια μας περιμένει το μουσείο το οποίο φέρει το όνομα του Σουλτάνου Αλ Ζουμπαϊρ και φιλοξενεί τα πιο σημαντικά κειμήλια της μεσαιωνικής και σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το παλιό Μάσκατ, εδώ που κυριαρχούν τα φρούρια Τζαλάλι και Μιρανί καθώς και το παλάτι Αλ Αλάμ το οποίο θα δούμε εξωτερικά και αποτελεί την κατοικία του Σουλτάνου Καμπούζ. Απόγευμα ελεύθερο.
4
Ημέρα 5η: Μάσκατ (Κάστρα της ερήμου)
Η σημερινή μέρα θα μας φέρει σε επαφή με το παραδοσιακό και ιστορικό Ομάν. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στη Νίζβα, η οποία αποτελεί μία ζωντανή πόλη στην οποία κυριαρχεί το κάστρο του 17ου αιώνα και τα θαυμάσια σουκ με πολλά χρυσά και αργυρά έργα τέχνης. Στη συνέχεια μας περιμένει η παλιά πρωτεύουσα Τζαμπρίν, έδρα των Σουλτάνων της δυναστείας Γαρούμπα ενώ η μέρα μας θα τελειώσει με την ιστορική πόλη της Μπάχλα, διάσημη για το περίφημο κάστρο της το οποίο και θα φωτογραφήσουμε εξωτερικά καθώς και την παραδοσιακή της ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΜΑΝ - ΟΑΣΗ ΣΑΛΑΛΑ - ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ - 8 ημ. 6 αρχιτεκτονική, λόγος για τον οποίο η Unesco την ενέταξε στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς.  
5
Ημέρα 6η: Μάσκατ - Κασάμπ
Πτήση για το Κασάμπ, την πόλη που χτίστηκε από τους Πορτογάλους τον 17ο αιώνα για να χρησιμοποιηθεί ως σημείο ανεφοδιασμού για τα πλοία τους που έπλεαν στην περιοχή. Σήμερα θα απολαύσουμε την υπέροχη κρουαζιέρα στα διάσημα φιόρδ του Μουσαντάμ όπως ονομάζονται οι θαλάσσιοι δίαυλοι που συνθέτουν τα παγκοσμίως φημισμένα στενά του Ορμούζ. Η υπέροχη γαλάζια θάλασσα, το καταπληκτικό άγριο τοπίο της ερήμου -εδώ που τα επιβλητικά αραβικά βουνά καταλήγουν στην ένωση της θάλασσας της Αραβίας με τον Περσικό κόλπο- σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αραβική φιλοξενία στο τυπικό πλοιάριο Ντάου θα κάνουν τη σημερινή μέρα πραγματικά μοναδική.
6
Ημέρα 7η: Κασάμπ – Μάσκατ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε αεροπορικώς για το γνώριμο Μάσκατ, την πρωτεύουσα του Ομάν. Εμείς με την άφιξή μας θα πάμε στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με μία θαυμάσια κρουαζιέρα στον κόλπο του Ομάν με παραδοσιακό πλεούμενο «ντόου».
7
Ημέρα 8η: Μάσκατ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω Ντόχα. Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Qatar Airways/ Oman Air
Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 4*sup
Ημιδιατροφή καθημερινά
Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
Τέλη εισόδων
Φιλοδωρήματα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
Έμπειρο αρχηγό/συνοδό του γραφείου μας
Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν Περιλαμβάνονται

Ποτά/αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων × Αχθοφορικά × Βίζα εισόδου στο Ομάν × Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Σημειώσεις

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

Μάριενπλατς

Εδώ χτυπά η παλιά και η νέα καρδιά του Μονάχου!

Στην καρδιά της πόλης του Μονάχου, η κοσμοπολίτικη Μάριενπλατς αποτελεί την ιδανική αφετηρία για μια επίσκεψη στη βαυαρική πρωτεύουσα. Ας ξεναγηθούμε λοιπόν σε μια άκρως ενδιαφέρουσα,  «κινηματογραφική» πλατεία, στην οποία το παλιό και το νέο συνυπάρχουν αρμονικά δίνοντας τις επάλξεις και τον παλμό της ευρωπαϊκής πόλης!

 

 • Το συναρπαστικό νεογοτθικής αισθητικής, Νέο Δημαρχείο, δεσπόζει στη βόρεια πλευρά της πλατείας.
 • Το καμπαναριό του Παλιού Δημαρχείου χτυπάει δυο φορές την ημέρα αφήνοντας έναν διάχυτο ήχο που αντηχεί εκκωφαντικά σε ολόκληρη την πόλη.
 • To σιντριβάνι Fischbrunnen, εκτός από εξαιρετικό σημείο φωτογραφικών ενσταντανέ, αποτελεί σταθερό σημείο για socializing της νεολαίας και γνωριμίες με ανθρώπους της πόλης.
 • Ο πύργος της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου, της παλαιότερης ενορίας του Μονάχου προσφέρει πανοραμική θέα στην Παλιά Πόλη.
 • Ο εμπορικός πεζόδρομος, λίγα μόλις βήματα από την Viktualienmarkt, σφύζει από κομψά καταστήματα, καφέ και ατμοσφαιρικά ρεστοράν. Είναι η ιδανική εποχή για να τον απολαύσουμε!
 • Από τη φημισμένη Christkindlmarkt, μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες ευρωπαϊκές αγορές ως τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, τους εορτασμούς κατάκτησης του πρωταθλήματος της ποδοσφαιρικής ομάδας Bayern και το ανοιξιάτικο πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης, όλα τα happenings διαδραματίζονται στην ξακουστή αυτή πλατεία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας