210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ OΛΥΜΠΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ

Ένα μαγευτικό ταξίδι
ΠΑΝΟΡΑΜΑ OΛΥΜΠΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ
185€ κατ'άτομο
ΝΑΟΥΣΑ - ΑΓ. ∆ΙΟΝΥΣΙΟΣ - ΛΙΤΟΧΩΡΟ - ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ∆ΙΟΝ - ΒΕΡΓΙΝΑ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ OΛΥΜΠΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ

Αρχαιολογικός χώρος Αιανής 

Μυθικός ‘Όλυμπος : Η αρχαία πόλη της Αιανής ήταν η σημαντικότερη του αρχαίου βασιλείου της Ελίμειας. Από τα ευρήματά της οι αρχαιολόγοι συμπεραίνουν ότι στην περιοχή ήκμασε ανώτερος σπουδαίος πολιτισμός, ταυτόσημος του Μυκηναϊκού. Ξεκινήστε την περιήγησή σας από την ακρόπολη στην κορυφή του λόφου και συνεχίστε στη Νεκρόπολη, έναν τόπο που χρησίμευε ως νεκροταφείο ευγενών από την εποχή του χαλκού ως τα υστεροελληνικά χρόνια. Ένα σύγχρονο μουσείο, υψηλών προδιαγραφών, λίγο έξω από τον οικισμό της Αιανής, στεγάζει τον πλούτο που ανακαλύφθηκε στην αρχαία πόλη, τη Νεκρόπολη και τις γύρω περιοχές.

Ξεκλειδώστε τα μυστικά της πόλης

Σήμα κατατεθέν της πόλης: η «βόλτα», που γίνεται χειμώνα-καλοκαίρι στον κεντρικό πεζόδρομο που αρχίζει από το καμπαναριό. Στα βήματα της ιστορικής της αίγλης, θα συναντήσετε αξιοθέατα και αρχοντικά του 18ου αιώνα, καθώς και το σπίτι του αγωνιστή και ιστορικού Γεωργίου Λασσάνη. Στην πλατεία Νίκης, το σημερινό ιστορικό κέντρο, θα βρείτε τη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου και θα θαυμάσετε το καλοφτιαγμένο καμπαναριό με τις σκαλιστές φωλιές για τα σπουργίτια, κλασικό σημείο συνάντησης των Κοζανιτών.

Οι σελίδες της ιστορίας στην Κοβεδάρειο βιβλιοθήκη

Δεν είναι απλά μία βιβλιοθήκη, είναι η ιστορία, τα σύμβολα και οι αξίες μίας χώρας. Αυτά θα δείτε στους πολύτιμους κώδικες και τα σπάνια έντυπα -όπως το ένα πρωτότυπο από τα δύο αντίτυπα της «Χάρτας» του Ρήγα Φεραίου- που φυλάσσονται εδώ. Η πλουσιότερη βιβλιοθήκη σε τίτλους και σπάνια κειμήλια στην Ελλάδα, μετά την Εθνική, βρίσκεται στην Κοζάνη. Λειτουργεί σχεδόν τέσσερις αιώνες και έχει ένα από τα πιο φιλόξενα αναγνωστήρια της Ελλάδας.

Mια βιβλιοθήκη με «θησαυρούς» αιώνων, χωριά με ολάνθιστους κήπους και ένα μικρό “Grand Canyon”. Το  θα κερδίσει την καρδιά σας.

Στην ορεινή Κοζάνη, η ζωή κυλάει απλά και αργά. Το ίδιο αργά -4 αιώνες τώρα- εμπλουτίζεται η συλλογή της βιβλιοθήκης της, που συναγωνίζεται την Εθνική Βιβλιοθήκη σε αξία. Το ίδιο απλά θα ανακαλύψετε την ομορφιά της στην κλασική βόλτα στον πεζόδρομο, σε μία εκδρομή στα Σέρβια με το δικό τους μικρό “Grand Canyon”, σε έναν περίπατο στη γέφυρα της λίμνης του Πολύφυτου. Σε αυτή τη γωνιά της Βόρειας Ελλάδας η ομορφιά ξεχειλίζει. Ποιος είπε ότι η περιοχή της Κοζάνης δεν έχει ενδιαφέρον;

ΠΑΝΟΡΑΜΑ OΛΥΜΠΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Aθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  08:30
 • Ώρα επιστροφής
  Βράδυ
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  23 ΕΩΣ 25/3/24

Περιλαμβάνονται

Μεταφορές – περιηγήσεις, με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην περιοχή Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Ημιδιατροφή (2 πρωινά & 2 δείπνα).
Αρχηγός - συνοδός
Φ.Π.Α.
Αρχηγός-συνοδός
Φ.Π.Α.
Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.
1
1Η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση 08:30 από ΑΘΗΝΑ, στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε για τα ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ, έναν παραδοσιακό οικισμό του νομού Λάρισας, χτισμένο στις βορειοδυτικές πλαγιές του όρους Όσσα στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Το χωριό φημίζεται για τα σπουδαία αρχοντικά του, καθώς γνώρισε πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη κατά το παρελθόν, χάρη στην επεξεργασία και την βαφή νημάτων με κόκκινο χρώμα που παρήγαγαν από την επεξεργασία του φυτού Ριζάρι. Γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε για την περιοχή της Λεπτοκαρυάς, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
2
2Η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και μια συναρπαστική ημέρα ξεκινάει. Πρώτος σταθμός το ΒΕΛΒΕΝΤΟ Κοζάνης, ένας όμορφος οικισμός με πλούσια ιστορία, καθώς άκμασε ιδιαίτερα την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Οι όμορφες πλατείες, το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, με πληροφορίες και στοιχεία από την προβιομηχανική εποχή, καθώς και οι ναοί Κοιμήσεως Θεοτόκου, Αγίου Μηνά και Αγίου Νικολάου, είναι τα σπουδαιότερα σημεία ενδιαφέροντος του οικισμού. Χρόνος ελεύθερος για επισκέψεις και περιπάτους και συνεχίζουμε περνώντας την τεχνητή λίμνη ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ, για το γραφικό οικισμό της ΝΕΡΑΙΔΑΣ, κτισμένος σε λόφο, πάνω από τη Γέφυρα των Σερβίων, προσφέρει μοναδική θέα, στάση, επίσκεψη. Επόμενος σταθμός η πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ, πρωτεύουσα της περιφερειακής ενότητας και διοικητικό κέντρο, με πολλά αξιοθέατα. Το πάρκο του Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία, η παλιότερη της Κοζάνης, το πάρκο Κουρί και το δημοτικό άλσος όπου υπάρχει τουριστικό περίπτερο και εκτροφείο ευγενών θηραμάτων, κερδίζουν τις εντυπώσεις, αποτελώντας πραγματικό πνεύμονα για την πόλη. Χρόνος ελεύθερος για επισκέψεις, περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Τελευταίος σταθμός για σήμερα η πόλη της Βέροιας με το ‘’Βήμα του Αποστόλου Παύλου’’. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
3
3Η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό ανάβαση στους πρόποδες του ΟΛΥΜΠΟΥ μέχρι την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, για να απολαύσουμε πανοραμικά την περιοχή με ‘’φόντο’’ το Θερμαϊκό κόλπο ενώ λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε τον όμορφο και γραφικό οικισμό του ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ. Πορεία επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

Μεταφορές – περιηγήσεις, με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
Διαμονή, (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην περιοχή Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Ημιδιατροφή (2 πρωινά & 2 δείπνα).
Αρχηγός - συνοδός
Φ.Π.Α.
Αρχηγός-συνοδός
Φ.Π.Α.
Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας