210 3319761, 2810 280040, 801 11 40840

Top
 

Mέτσοβο-Βάλια Κάλντα-Ζαγόρι

Η παραμυθένια κοιλάδα της Πίνδου.

Mέτσοβο-Βάλια Κάλντα-Ζαγόρι

198€ ανα άτομο

Βάλια Κάλντα. Η ``ζεστή κοιλάδα`` με την παραμυθένια ομορφιά!

Τα 69.000 στρέμματα του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου θα σας καταπλήξουν με την παραμυθένια τους ομορφιά. Μόλις πατήσετε τα πεσμένα φύλλα των δένδρων και αφουγκρασθειτε  την ησυχία του δάσους θα νιώσετε ότι τίποτε άλλο δεν έχει σημασία, όσο αυτή η στιγμή. Η Βάλια Κάλντα,  «ζεστή κοιλάδα» στα βλάχικα, δεν είναι ούτε ζεστή ούτε ακριβώς κοιλάδα. Είναι ένα σπάνιο οικοσύστημα, περικυκλωμένο από τις ψηλές κορυφές της οροσειράς της Πίνδου, γεμάτο ποτάμια και σπάνια ζώα, και έχει μια φυσική ομορφιά από τις λίγες στη χώρα μας. Είναι από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε μια φορά στη ζωή σας.

  • Προορισμός
  • Ώρα αναχώρησης
    2810 από Αθήνα. Παραλαβή από τα πλοία στον Πειραιά για τους Κρητικούς κατόπιν συνενόησης.
  • Ώρα επιστροφής
    31/10 στην Αθήνα.
1
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ
Αναχώρηση από Αθήνα στις 08:00,  στάση στην  περιοχή  του  Αιγίου   και  συνεχίζουμε μέσω  ΙΟΝΙΑΣ και  ΕΓΝΑΤΙΑΣ  ΟΔΟΥ, ΟΔΟΥ,  για  το  γραφικό  ΜΕΤΣΟΒΟ,  α΄φιξη,  τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο,  δείπνο, χρόνος  ελεύθερος,  διαν/ση.  
2
2η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΤΣΟΒΟ - BΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΠΙΝΔΟΥ - ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ - (ΠΕΤΡΙΝΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ) - ΒΟΒΟΥΣΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ
Πρωινό και η μέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Περιβόλι που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τα Zαγοροχώρια της Hπείρου, σε ένα ορεινό τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Για όσους  επιθυμούν, προτείνουμε εκδρομή με 4Χ4  (έξοδα ατομικά), για πεζοπορία στον ακατέργαστο Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα  (Πυρήνας εθνικού δρυμού και αρκουδόρεμα). Αργά  το μεσημέρι και αφού επιστρέψουμε από την Βάλια Κάλντα, επόμενος σταθμός μας η Βοβούσα, όπου είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό της ανατολικής πλευράς του Ζαγορίου και μία μαγευτική εμπειρία για τον επισκέπτη. Μέσα από το χωριό περνάει ο Αώος ποταμός και είναι η βοή των νερών, αυτό που έδωσε στο χωριό την ονομασία του. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο  μας,  χρόνος  ελεύθερος,  δείπνο,  διαν/ση.
3
3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΥΕΣ - ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ -ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ
Πρωινό και επίσκεψη στο κεντρικό Ζαγόρι. Η διαδρομή μας από τις ΚΑΡΥΕΣ, ανεβαίνει και περνά από το ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΚΟΚΟΡΗ και μας οδηγεί στο κεφαλοχώρι της περιοχής, το ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ, σχετική παραμονή και συνεχίζουμε για το γραφικό ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε μέχρι το εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ και να θαυμάσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει η ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ, ενώ στη γνωστή παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού ‘’ΟΞΙΑ’’ , θα έχουμε ένα ξεχωριστό γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη. Διαν/ση.  
4
4η ΗΜΕΡΑ : ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς, όπου φιλοξενούνται εκτός των άλλων και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες στον κόσμο, μήκους 5,02μ., από μαστόδοντα ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων, όπου πρόσφατα βραβεύτηκε με το Ρεκόρ Γκίνες. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις  στην  πόλη  των  ΤΡΙΚΑΛΩΝ  και  την  περιοχή  της  ΛΑΜΙΑΣ.


Τα χωριά του Ζαγορίου

Bίκος. Το παραδοσιακό Ζαγοροχώρι είναι χτισμένο στην άκρη του ομώνυμου φαραγγιού (υψόμετρο 770 μ.), όπου ξεκινά ο εθνικός Δρυμός Βίκου. Ακολουθώντας ένα μονοπάτι, έπειτα από 30 λεπτά περπάτημα, φτάνετε στις πηγές του Βοϊδομάτη, ιδανική περιοχή για περιηγήσεις και σπορ του βουνού. Aπέχει 53 χλμ. βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα.

Πάπιγκο – Mικρό Πάπιγκο. Χαρακτηρισμένα παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου, με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή κι εργαστήρι ξυλογλυπτικής. Είναι από τα δημοφιλέστερα Ζαγοροχώρια και βρίσκονται εντός των ορίων του εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου (υψόμετρο 960 μ.). Ένα μονοπάτι συνδέει τα δύο χωριά, που αποτελούν αφετηρία για εξορμήσεις σε πανέμορφες φυσικές τοποθεσίες.

Το μονοπάτι περνάει από τις «Oβίρες» ή «Pόγκοβο», τις φυσικές μικρές λιμνούλες που το καλοκαίρι προσφέρονται για μπάνιο. Έχουν θέα την Αστράκα, την κορυφή του όρους Τύμφη, ενώ το σπηλαιοβάραθρο «Προβατίνα» που βρίσκεται στην περιοχή είναι το δεύτερο σε βάθος παγκοσμίως. Στο κτήριο του δημοτικού σχολείου στο Πάπιγκο στεγάζεται το καλά οργανωμένο Κέντρο Ενημέρωσης για τη Φύση και τον Πολιτισμό στο Ζαγόρι. Απέχουν 59 και 61,5 χλμ., αντίστοιχα, βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα.


ΤΙΜΕΣ   ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ:      ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ                      195 €

                                                    ΤΡΙΤΟ  ΑΤΟΜΟ  ΕΩΣ 12  ΕΤΩΝ       175 €

                                                    ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ       90

Μέτσοβο από τα Σλαβικά «μέτσκα» (αρκούδα) και «όβο» (χωριό).

Το Μέτσοβο σε υψόμετρο 1.160μ. κοντά στα Γιάννενα, βρίσκεται στις πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου, της μεγαλύτερης στην Ελλάδα. Οι κάτοικοι του, κυρίως κτηνοτρόφοι, προέρχονται από τους “βλάχους”. Το Μέτσοβο γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη επι τουρκοκρατίας, λόγω ειδικής μεταχείρησης, αφού οι κάτοικοι του φύλαγαν τα περάσματα για την τροφοδοσία των στρατευμάτων και το εμπόριο.

Τα Top αξιοθέατα του Μετσόβου

Το μοναστήρι της Θεοτόκου, κοντά στο Μετσοβίτικο ποταμό

Το Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου νότια της κωμόπολης και

Το μοναστήρι της Ζωοδόχου πηγής στη θέση Κιάτρα Ρόσσια (που σημαίνει στα Βλάχικα κόκκινος βράχος/λιθάρι)

Το Λαογραφικό Μουσείο του Ιδρύματος Τοσίτσα (Αρχοντικό Τοσίτσα)

Τα  χιονοδρομικά κέντρα Καρακόλι και Πολιτσιές

Η Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ

Τα Μετσοβίτικα προιόντα

Το Μέτσοβο είναι ακόμα γνωστό για την παρασκευή τυριών, το Μετσοβόνε και την Μετσοβέλα.Πολλοί κτηνοτρόφοι του Μετσόβου  παράγουν εξαιρετικής ποιότητος γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, καπνιστά τυριά, γιαούρτι και βούτυρο. Γνωστές είναι επίσης οι βιοτεχνίες βαρελιών, κυψελών και ειδών λαϊκής τέχνης (υφαντά, ασημικά, ξυλόγλυπτα κ.α.). Οι αμπελώνες του Μετσόβου παράγουν κόκκινα, λίγο στυφά κρασιά, με πιο γνωστό τον αμπελώνα του κατωΐου Αβέρωφ.