210 3319761, 2810 280040, 801 11 40840

Top
 

Λακωνική και Μεσσηνιακή Μάνη – Πελοπόννησος

46 Υπέροχα Ζαγοροχώρια.

Λακωνική και Μεσσηνιακή Μάνη – Πελοπόννησος

198€ ανα άτομο

Μονεμβασιά, η ``Πόλη ποίημα``

Μια βόλτα στη ρομαντική Μονεμβασιά,  θα σας μείνει αξέχαστη όχι μόνο για την υπέροχη αρχιτεκτονική της, την μοναδική θέα προς το Αιγαίο, τα κτίρια κτισμένα με πέτρα και ιστορία, αλλά και για τις στιγμές χαλάρωσης στα παραδοσιακά ταβερνάκια, το καφεδάκι στις ηλιόλουστες πλατείες της, τα γραφικά μαγαζάκια και τις μοναδικές φωτογραφίες.

  • Προορισμός
  • Ώρα αναχώρησης
    26/10 από Αθήνα. Παραλαβή από τα πλοία στον Πειραιά για τους Κρητικούς κατόπιν συνεννόησης.
  • Ώρα επιστροφής
    28/10 στην Αθήνα.
1
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΥΣΤΡΑΣ - ΣΠΑΡΤΗ
Αναχώρηση στις 08:00 για ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ, στάση και συνεχίζουμε για ΜΥΣΤΡΑ. Επίσκεψη της ερειπωμένης ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ που ήταν κτισμένη στην πλαγιά του ΤΑΫΓΕΤΟΥ. Θα δούμε την Βυζαντινή εκκλησία της ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ και το κάστρο του ΒΙΛΑΡΔΟΥΙΝΟΥ που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής προαιρετικά. Ακολουθεί  επίσκεψη  στην  πόλη της  ΣΠΑΡΤΗΣ στάση - επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς.  Το απόγευμα   καταλήγουμε στο ξενοδοχείο  μας, στη  ΣΚΑΛΑ, τακτοποίηση, χρόνος  ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση  
2
2η ΗΜΕΡΑ: ΓΥΘΕΙΟ - ΣΠΗΛΕΟ ΔΥΡΟΥ
Πρωινό και επίσκεψη στο μοναδικής ομορφιάς ΣΠΗΛΑΙΟ του ΔΥΡΟΥ, μια σπάνια εμπειρία σε ένα ταξίδι 1.600 μ. σε έναν υπόγειο ποταμό. Λίγο  αργότερα  θα  γνωρίσουμε την ΑΡΕΟΠΟΛΗ, διατηρητέο οικισμό με την «ιδιαίτερη γοητεία» του Μανιάτικου τοπίου, με μια μοναδική αρχιτεκτονική, με σπιτάκια που μοιάζουν με μικρά φρούρια  και  αμέσως μετά τον   όμορφο οικισμό του ΝΕΟΥ  ΟΙΤΥΛΟΥ, στη Μεσσηνιακή Μάνη. Γεύμα προαιρετικά   και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, με   στάση  στην  πόλη  του  ΓΥΘΕΙΟΥ. Χρόνος  ελεύθερος, δείπνο  στο  ξενοδοχείο, διαν/ση.
3
3η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την επιβλητική ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ με τα παλαιά αρχοντικά, το σπίτι του Γ. ΡΙΤΣΟΥ, τις ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ και το περίφημο ΚΑΣΤΡΟ. Γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.  


Τα χωριά του Ζαγορίου

Bίκος. Το παραδοσιακό Ζαγοροχώρι είναι χτισμένο στην άκρη του ομώνυμου φαραγγιού (υψόμετρο 770 μ.), όπου ξεκινά ο εθνικός Δρυμός Βίκου. Ακολουθώντας ένα μονοπάτι, έπειτα από 30 λεπτά περπάτημα, φτάνετε στις πηγές του Βοϊδομάτη, ιδανική περιοχή για περιηγήσεις και σπορ του βουνού. Aπέχει 53 χλμ. βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα.

Πάπιγκο – Mικρό Πάπιγκο. Χαρακτηρισμένα παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου, με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή κι εργαστήρι ξυλογλυπτικής. Είναι από τα δημοφιλέστερα Ζαγοροχώρια και βρίσκονται εντός των ορίων του εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου (υψόμετρο 960 μ.). Ένα μονοπάτι συνδέει τα δύο χωριά, που αποτελούν αφετηρία για εξορμήσεις σε πανέμορφες φυσικές τοποθεσίες.

Το μονοπάτι περνάει από τις «Oβίρες» ή «Pόγκοβο», τις φυσικές μικρές λιμνούλες που το καλοκαίρι προσφέρονται για μπάνιο. Έχουν θέα την Αστράκα, την κορυφή του όρους Τύμφη, ενώ το σπηλαιοβάραθρο «Προβατίνα» που βρίσκεται στην περιοχή είναι το δεύτερο σε βάθος παγκοσμίως. Στο κτήριο του δημοτικού σχολείου στο Πάπιγκο στεγάζεται το καλά οργανωμένο Κέντρο Ενημέρωσης για τη Φύση και τον Πολιτισμό στο Ζαγόρι. Απέχουν 59 και 61,5 χλμ., αντίστοιχα, βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα.


ΤΙΜΕΣ   ΑΝΑ  ΑΤΟΜΟ:     ΣΕ  2ΚΛΙΝΑ  ΔΩΜΑΤΙΑ                      135 €

                                                  ΤΡΙΤΟ  ΑΤΟΜΟ  ΕΩΣ 12  ΕΤΩΝ        120 €

                                                  ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ         40 €

Η Ιστορία της Μονεμβασιάς

Ο περιηγητής Παυσανίας στο έργο του «Περιήγηση της Ελλάδος» το ονομάζει « Μινώα άκρα » ένα μικρό νησάκι σήμερα, ενωμένο με λορίδα γης παλιά, το όνομα «Μονεμβασιά» εξηγείται ξεκάθαρα σε ένα ιστορικό Βυζαντινό έγγραφο που περιγράφει τη μοναδική είσοδο στο νησί πάνω από τη γέφυρα. Η Μονεμβασιά αποτελούσε στρατηγικό σημείο, ασφαλές λιμάνι και σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της εποχής εκείνης με πληθυσμό 40.000 κατοίκους.

Τα τέσσερα χρυσόβουλα του αυτοκράτορα Ανδρονίκου ΙΒ’ προίκισαν τη Μονεμβασιά με γαίες στις ακτές της Λακωνίας και πολλά προνόμια,

Το εμπόριο του περίφημου κρασιού Μαλβαζία, διάσημου στις βασιλικές αυλές της Ευρώπης, των δημητριακών, της ξυλείας, των δερμάτων, των γουνών και των υφασμάτων έφεραν ανάπτυξη και χρυσό. Το νησάκι να γίνει το λιμάνι του Μυστρά που ήταν τότε η πρωτεύουσα του Βυζαντινού δεσποτάτου στην Πελοπόννησο.

Μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης παρέμεινε το μοναδικό φρούριο –πόλη που ήταν υπό την κυριαρχία των Οθωμανών.

Σπήλαια Δυρού, ένα ταξίδι στη μαγεία της φύσης.

Το Σπήλαια Βλυχάδα Διρού είναι ένα από τα ωραιότερα σπήλαια της Ελλάδος, ξαπλωμένα βαθειά, στον όρμο του Δυρού. Έσκαψε η Θεά της Γης Δήμητρα, κάτω από το αυστηρό τοπίο της Μάνης σμυλεύοντας με απίστευτη τέχνη τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, εντυπωσιακές κουρτίνες και αστραφτεροί κρύσταλλοι δημιουργούν ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα!