210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Κύπρος 4 ημέρες Αγίου Πνεύματος από Ηράκλειο

Κύπρος 4 ημέρες Αγίου Πνεύματος από Ηράκλειο
455€ κατ'άτομο

Κύπρος 4 ημέρες Αγίου Πνεύματος από Ηράκλειο

Κύπρος 4 ημέρες Αγίου Πνεύματος από Ηράκλειο
Η Κύπρος βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, μόλις μια νύχτα από τα λιμάνια της Αιγύπτου, του Ισραήλ, του Λιβάνου, της Συρίας και του πλησιέστερου ελληνικού νησιού, της Ρόδου.

Ο άφθονος χαλκός του στην αρχαιότητα

Κύπρος 4 μέρες καθαρή Δευτέρα. Η αφθονία του χαλκού στην αρχαιότητα έβαλε τη μικρή Κύπρο στον χάρτη. Μάλιστα, η Κύπρος έδωσε στον χαλκό τη λατινική του ονομασία, cuprum. Η αρχαιολογική τεκμηρίωση μαρτυρεί πλήθος λατρειών και ναών της Εποχής του Χαλκού, μεταξύ των οποίων ο σημαντικότερος είναι αυτός της Αφροδίτης. Σύμφωνα με το μύθο, η αρχαία Ελληνίδα θεά του έρωτα και της ομορφιάς γεννήθηκε σε μια κυπριακή παραλία στην ακτή (μπορείτε να επισκεφθείτε την τοποθεσία στο δρόμο για την Πάφο, έναν παραθαλάσσιο βράχο που ονομάζεται Πέτρα του Ρωμιού).

Η Κύπρος με πληθυσμό 946.000 (τέλη 2013) είναι ένα σύγχρονο νησιωτικό έθνος που διατηρεί τον μεσογειακό του χαρακτήρα. Το νησί έχει ήπιο κλίμα, χαρακτηριστικό της Μεσογείου, με πολύ ήλιο και λίγες βροχές. Ενώ τα ελληνικά είναι η επίσημη γλώσσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα Αγγλικά χρησιμοποιούνται σχεδόν από όλους (η Κύπρος ήταν υπό βρετανική κυριαρχία από το 1878 έως την ανεξαρτησία το 1960) και έχει ένα ανεπτυγμένο και σύγχρονο οδικό δίκτυο.

Η οδική σήμανση είναι συνήθως στα ελληνικά και στα αγγλικά και η οδήγηση είναι στα αριστερά. Το νόμισμα της Κύπρου είναι το Ευρώ. Οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται ευρέως και υπάρχουν ΑΤΜ σε όλες τις μεγάλες πόλεις και πολλά χωριά.

Δείτε το Πρόγραμμα Εδώ!

Κάντε κλικ εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον: θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα.

Κύπρος 4 ημέρες Αγίου Πνεύματος από Ηράκλειο
  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    Ηράκλειο
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    21/06/2024 - 24/06/2024

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ με την TUS Airways
Μία αποσκευή μέχρι 20 kg ανά άτομο
Μία χειραποσκευή μέχρι 8 kg ανά άτομο
Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις συμφωνάμε το πρόγραμμα.
Διαμονή στο ξενοδοχείο PARK HOTEL.
(03) Πρωινά σε μπουφέ.
3 Δείπνα σε μπουφέ.
Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας για την ξενάγηση σας στο νησί.
Φ.Π.Α.
1
1η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΛΑΡΝΑΚΑ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και με απευθείας πτήση άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Έλεγχος- παραλαβή αποσκευών και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2
2η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ –ΛΕΥΚΩΣΙΑ-ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Κύπρου την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στα Φυλακισμένα μνήματα χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν ταφεί κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι εννιά απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους εννιά ήρωες. Συνεχίζουμε με το μέγαρο της αρχιεπισκοπής. Επίσκεψη στον ιερό ναό του Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες. Κατόπιν τα Ενετικά τείχη της παλιάς Λευκωσίας, την Λαϊκή Γειτονία και την πράσινη γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία σε Ελληνικό και Τουρκικό τομέα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και ψώνια. Διανυκτέρευση.
3
3η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΟΜΟΔΟΣ - ΛΕΜΕΣΟΣ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου. Θα σταματήσουμε στις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη. Διασχίζοντας την οροσειρά Τρόοδος, που είναι 1,750 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, Θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι Τρικουκιάς και θα συνεχίσουμε στο γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου την Ιερά μόνη Kύκκου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που απεικονίζονται στον Απόστολο Λουκά. Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του 3ου του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου και θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος . Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4
4η μέρα: ΛΕΜΕΣΟΣ –ΛΑΡΝΑΚΑ– ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Λάρνακας επίσκεψη περιήγηση Στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφής στο Ηράκλειο.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΛΑΡΝΑΚΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ με την TUS Airways
Μία αποσκευή μέχρι 20 kg ανά άτομο
Μία χειραποσκευή μέχρι 8 kg ανά άτομο
Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις συμφωνάμε το πρόγραμμα.
Διαμονή στο ξενοδοχείο PARK HOTEL.
(03) Πρωινά σε μπουφέ.
3 Δείπνα σε μπουφέ.
Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας για την ξενάγηση σας στο νησί.
Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίου +95€ • Ο,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό. • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. • Προαιρετική ασφάλεια Covid-19 (20€)

Σημειώσεις

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

Κύπρος, σταυροδρόμι των λαών της Μεσογείου…
Η Κύπρος με πληθυσμό 946.000 (τέλη 2013) είναι ένα σύγχρονο νησιωτικό έθνος που διατηρεί τον μεσογειακό του χαρακτήρα. Το νησί έχει ήπιο κλίμα, χαρακτηριστικό της Μεσογείου, με πολύ ήλιο και λίγες βροχές. Ενώ τα ελληνικά είναι η επίσημη γλώσσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα Αγγλικά χρησιμοποιούνται σχεδόν από όλους (η Κύπρος ήταν υπό βρετανική κυριαρχία από το 1878 έως την ανεξαρτησία το 1960) και έχει ένα ανεπτυγμένο και σύγχρονο οδικό δίκτυο. Η οδική σήμανση είναι συνήθως στα ελληνικά και στα αγγλικά και η οδήγηση είναι στα αριστερά.

Το νόμισμα της Κύπρου είναι το Ευρώ. Οι πιστωτικές κάρτες χρησιμοποιούνται ευρέως και υπάρχουν ΑΤΜ σε όλες τις μεγάλες πόλεις και πολλά χωριά.

Το «μεθυσμένο» Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κύπρου

Το Μουσείο στεγάζεται εντός της ζυθοποιίας Carlsberg. Σίγουρα δεν είναι μεθυσμένος, αν και πολλοί εργαζόμενοι σίγουρα μέθυσαν μετά τη μεγάλη βάρδια του Σαββάτου. Αυτός ο χώρος φιλοξενεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη έκθεση φυσικής ιστορίας του είδους του στο νησί. Τα 2.500 εκθέματά του περιλαμβάνουν ταριχευμένα θηλαστικά, πουλιά, ψάρια, ερπετά και έντομα, καθώς και πέτρες, μέταλλα, ημιπολύτιμους λίθους, κοχύλια και απολιθώματα.

Το μοναστήρι όπου εκάρη μοναχός ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

Η Μονή Κύκκου βρίσκεται στην ορεινή περιοχή της κοιλάδας της Μαραθάσας και είναι το πλουσιότερο μοναστήρι του νησιού. Βρίσκεται στην κορυφή του βουνού, σε υψόμετρο 1.318 μέτρων.

Αφιερωμένο στην Παναγία, η Μονή σώζει μία από τις τρεις εικόνες που αποδίδονται στον απόστολο και ευαγγελιστή Λουκά. Η εικόνα, επενδεδυμένη με ασήμι, περικλείεται σε θήκη ταρταρούγας και φίλντισι και τοποθετείται μπροστά από το εικονοστάσι.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Κύπριος ερημίτης Ησαΐας θεράπευσε με θαύμα την κόρη του αυτοκράτορα Αλέξιου Α’ Κομνηνού (1081 – 1118 μ.Χ.). Ως ανταμοιβή ζήτησε την εικόνα και ο αυτοκράτορας, αν και λυπήθηκε από την προοπτική να χάσει έναν τέτοιο θησαυρό, την έστειλε στην Κύπρο μαζί με τα χρήματα για να χτιστεί ένα μοναστήρι όπου θα φυλάσσονταν η εικόνα. Η Μονή κάηκε πολλές φορές και δεν έμεινε τίποτα από την αρχική της κατασκευή.

Σήμερα στο Μοναστήρι παράγονται ζιβανία και άλλα αλκοολούχα ποτά, ενώ θρησκευτικά πανηγύρια γίνονται στις 8 Σεπτεμβρίου (Γέννηση της Θεοτόκου) και στις 15 Αυγούστου (Κοίμηση της Θεοτόκου). Στο χώρο του μοναστηριού λειτουργεί επίσης μουσείο. Το μοναστήρι είναι επίσης γνωστό για το γεγονός ότι ο πρώτος πρόεδρος της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄, υπηρέτησε εκεί ως δόκιμος μοναχός.

Συνταγή για Σεφταλιές, το παραδοσιακό πιάτο της Κύπρου (για 4 μερίδες)

800 γρ κιμά χοιρινό

⅓ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)

1 κρέμα χοιρινό ή αρνί

Ξύδι

Αλατοπίπερο

Προετοιμασία:

Πλένουμε καλά την κρέμα με νερό και ξύδι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, την τριμμένη φρυγανιά, το κρεμμύδι και τον κιμά και σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος αυγού.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και τυλίγουμε σφιχτά κάθε μπάλα ξεχωριστά σε «νταμπέτες».

Ψήστε στη σχάρα, γυρίζοντας συχνά τα σουβλάκια, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε σε πίτα δίπλα σε σουβλάκια ή απλά σιεφταλιές. Μια μερίδα περιέχει περίπου πέντε κουταλιές της σούπας.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά κοτόπουλο αντί για χοιρινό.

Πρόσχημα για την εισβολή

Στις 20 Ιουλίου 1974 η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο με μεγάλο αριθμό στρατευμάτων. Αφορμή στάθηκε το εγκληματικό πραξικόπημα κατά του προέδρου της Κύπρου στις 15 Ιουλίου που οργάνωσε η ελληνική στρατιωτική χούντα. Η Τουρκία έχει εφαρμόσει το σχέδιό της για διχοτόμηση της Κύπρου, στόχο που έθεσε η Άγκυρα πριν από πολλά χρόνια. Παρά την ανατροπή του πραξικοπήματος και την αποκατάσταση της νόμιμης κυβέρνησης της Κύπρου, η Τουρκία εξαπέλυσε ένα δεύτερο κύμα εισβολής τον Αύγουστο, κατά παράβαση των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός των Ηνωμένων Εθνών, επεκτείνοντας την κατοχή της στο 40% του εδάφους της Κύπρου. .

Η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας κατά της Κύπρου συνεχίζεται, δυστυχώς, μέχρι σήμερα. Οι οδυνηρές συνέπειες της εισβολής και της στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας εξακολουθούν να γίνονται αισθητές στον πληθυσμό αυτού του κράτους μέλους της ΕΕ:

Οι συνέπειες της τουρκικής εισβολής σε αριθμούς:

– Το 36,2% του κυρίαρχου εδάφους της Κύπρου βρίσκεται υπό παράνομη στρατιωτική κατοχή από την Τουρκία.

– Περίπου 200.000 Ελληνοκύπριοι – το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού – που εκδιώχθηκαν βίαια από το κατεχόμενο βόρειο τμήμα του νησιού (όπου αποτελούσαν περίπου το 70% του πληθυσμού) εξακολουθούν να στερούνται το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους.

– Περίπου 1.400 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ η τουρκική πλευρά αρνείται να συνεργαστεί για να εξακριβωθεί η τύχη τους.

– Λιγότεροι από 500 Έλληνες και Μαρωνίτες, από τους συνολικά 20.000 που καταμετρήθηκαν στα τέλη Αυγούστου 1974, παραμένουν εγκλωβισμένοι στα κατεχόμενα χωριά τους. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες καταπίεσης, παρενόχλησης και στερήσεων. Οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να γίνουν πρόσφυγες.

– 43.000 στρατιώτες από την Τουρκία, εξοπλισμένοι με σύγχρονα οπλικά συστήματα και υποστηρίζονται από αεροπορικές, χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις, βρίσκονται παράνομα στα κατεχόμενα, καθιστώντας την μια από τις πιο στρατιωτικοποιημένες περιοχές στον κόσμο.

– Περίπου 160.000 έποικοι από την Τουρκία εισήλθαν παράνομα, για να εγκατασταθούν στα κατεχόμενα και να αλλοιώσουν τον δημογραφικό χαρακτήρα της Κύπρου.

– 58.000 από τους 116.000 Τουρκοκύπριους κατοίκους μετανάστευσαν από το νησί μετά την τουρκική εισβολή, σύμφωνα με τουρκοκυπριακές πηγές, λόγω της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής διαφθοράς που επικρατεί στα κατεχόμενα. Οι Τουρκοκύπριοι υπερτερούν πλέον αριθμητικά από στρατεύματα και εποίκους από την Τουρκία κατά περισσότερο από δύο προς έναν.

– Οι παράνομες οικοδομές σε ελληνοκυπριακή γη και οι παράνομες πωλήσεις ακινήτων που ανήκουν σε Ελληνοκύπριους που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους μετά την τουρκική εισβολή έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτή η άνευ προηγουμένου σφετερισμός περιουσιακών στοιχείων είναι μια ακόμη κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία.

– Το παράνομο τουρκοκυπριακό καθεστώς και η Τουρκία συνεχίζουν να καταστρέφουν μεθοδικά και σκόπιμα τον ελληνικό και χριστιανικό πολιτισμό και την ιστορική κληρονομιά στην κατεχόμενη Κύπρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας