210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Καστοριά | Λουτρά Πόζαρ

Σιάτιστα | Δισπηλιό | Σπηλιά Δράκου | Ι. Μ. Μαυριώτισσας | Πτολεμαΐδα
Καστοριά | Λουτρά Πόζαρ
155€ κατ'άτομο
Σιάτιστα | Δισπηλιό | Σπηλιά Δράκου | Ι. Μ. Μαυριώτισσας | Πτολεμαΐδα

Καστοριά | Λουτρά Πόζαρ

Η  Καστοριά είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο της λίμνης Ορεστιάδας, σε υψόμετρο 703 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο. Περιβάλλεται από τη ομώνυμη λίμνη της και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού.
Δείγματα της λαμπρής άνθησης της βιοτεχνικής και εμπορικής δραστηριότητας των κατοίκων της Καστοριάς κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα του 18ουαι. (1710-1726) και (1760 ως το τέλος του αιώνα)
αποτελούν τα πολυάριθμα πανύψηλα αρχοντικά της καμωμένα για τις βιοτικές ανάγκες των ενοίκων της.
Ήταν τότε που υπογράφηκαν διάφορες διεθνείς συνθήκες και επεκράτησε ειρήνη και ελευθερία επικοινωνίας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.

Παρουσιάζουν ακόμα και σήμερα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ως οικιστικό σύνολο. Με εσωτερικούς χωρισμένους λειτουργικούς χώρους, εσωτερικές διακοσμήσεις, περίτεχνα ξυλόγλυπτα στα σανιδώματα στις οροφές, πολύχρωμους υαλωτούς φεγγίτες υψηλής αισθητικής, ζωφόρους κατάκοσμους, πλήθος φυτομορφικών διακοσμήσεων και ρόμβων δημιουργούν και συνθέτουν ένα ιδιότυπο εσωτερικό χώρο, που βρίσκει την καλύτερη έκφρασή του στην Καστοριά,
ένα ιδιότυπο μακεδονικό ρυθμό.
Είναι κατ΄εξοχήν δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής.
Γενικά στα αρχοντικά της Καστοριάς υπάρχει μια ισορροπία σε σχέση με το περιβάλλον, ενώ διατηρούν ακέραιες τις αρετές του μέτρου και της ανθρώπινης κλίμακας

  • Προορισμός
  • Αναχωρήσεις
    ΑΘΗΝΑ
  • Ημερομηνίες Αναχώρησης
    3ΗΜΕΡΗ // ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 1.-3/12/2023

Περιλαμβάνονται

Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pantelidis 3* superior στην Πτολεμαΐδα
Πρωινό και δείπνο καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
Αρχηγός εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.
1
1η ημέρα: 01/12, Αθήνα | Σιάτιστα | Πτολεμαΐδα
Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό τη Σιάτιστα, μία πόλη διάσημη για το εμπόριο γουναρικών και εξίσου γνωστή για τα παραδοσιακά αρχοντικά της. Έτσι θα επισκεφτούμε το πιο καλοδιατηρημένο από τα τριάντα εναπομείναντα σπίτια της Σιάτιστας κτίσμα του 1700. Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια & ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο σε μπουφέ στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα: 02/12, Ολοήμερη εκδρομή στην Καστοριά (Δισπηλιό | Σπηλιά Δράκου | Ιερά Μονή Μαυριώτισσας)
Πρόγευμα και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη Καστοριά. Πρώτα θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο του Δισπηλιού και το Οικομουσείο, έναν λιμναίο οικισμό με ιστορία 7.000 ετών. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τη Σπηλιά του Δράκου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας όπου σύμφωνα με τον μύθο ήταν χρυσορυχείο και το φύλαγε άγρυπνα ένας δράκος. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαυριώτισσας. Αυτός ο Βυζαντινός θησαυρός είναι χτισμένος το 1082, περιτριγυρισμένος από αιωνόβια πλατάνια. Ο υπόλοιπος χρόνος μας θα είναι όλος αφιερωμένος στο κέντρο της πόλης για να περιηγηθούμε στα αμέτρητα εμπορικά καταστήματα με κυρίως προϊόντα γούνας, να περπατήσουμε πλάι στη λίμνη, να απολαύσουμε τον καφέ μας και φυσικά να γευτούμε τις ντόπιες νοστιμιές. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο σε μπουφέ στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα: 03/12, Πτολεμαΐδα | Λουτρά Πόζαρ | Αθήνα
Πρωινό και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε επίσκεψη, 13 χλμ. από την Αριδαία στα Λουτρά Πόζαρ, όπου σε υψόμετρο 390 μέτρων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας. Η καταπράσινη, μοναδική σε τελειότητα φύση διακόπτεται μόνο για να βραχεί από τα νερά των καταρρακτών και των ρυακιών. Στα Πόζαρ λειτουργούν ομαδικές πισίνες και 50 ακόμη ατομικοί λουτήρες. Επίσης υπάρχει μια εξωτερική πισίνα καθώς και πολλά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών όπως εστιατόρια & αναψυκτήρια. Έπειτα, πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

Περιλαμβάνονται

Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pantelidis 3* superior στην Πτολεμαΐδα
Πρωινό και δείπνο καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
Αρχηγός εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.

Σημειώσεις

Early Booking:
Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως και 20 ημέρες πριν την αναχώρηση. Έπειτα προσαυξάνονται περίπου 15%

Τιμές κατ’ άτομο
Δίκλινο                                         155 €
3ο άτομο ενήλικας                     135 €
3ο & 4ο άτομο παιδί έως 6         75 €
3ο & 4ο άτομο παιδί 7 – 12         90 €
Μονόκλινο                                   205 €

Σημαντικό:
➢Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο
➢Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των Γενικών Όρων Συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας www.roundtravel.gr

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:
ΣΕ 2ΚΛΙΝΑ ΔΩΜΆΤΙΑ155€
3ο άτομο ενήλικας135€
3ο & 4ο άτομο παιδί έως 675 €
3ο & 4ο άτομο παιδί 7 - 1290 €
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 205 €

Εγγραφείτε στο Newsletter μας