210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Καππαδοκία 5 ημέρες 25η Μαρτίου

Καππαδοκία 5 ημέρες 25η Μαρτίου
860€ κατ'άτομο

Καππαδοκία 5 ημέρες 25η Μαρτίου

Καππαδοκία 5 ημέρες 25η Μαρτίου

Καππαδοκία 5 ημέρες 25η Μαρτίου.Η Καππαδοκία (Τουρκία) είναι η καρδιά της χώρας,Είναι ενδιαφέρον για τους τουρίστες ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα. Από το άρθρο μας θα μάθετε για την ιστορία αυτού του τμήματος του κόσμου.

Το σύγχρονο τουριστικό κέντρο της χώρας συναντάετησίως χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Για τους φιλοξενούμενους χτίζονται ξενοδοχεία και ξενοδοχεία διαφόρων επιπέδων, μελετημένες πολλές διασκέψεις και ενδιαφέρουσες εκδρομές. Εδώ μπορείτε να κάνετε σκι, να λάβετε μέρος σε εθνικές διακοπές, να κάνετε ένα ταξίδι με μπαλόνια και να δείτε τους πραγματικούς θησαυρούς της χριστιανικής κουλτούρας. Τι μπορείτε να κάνετε στην Καππαδοκία για τους τουρίστες;

 • Επισκεφθείτε την πρωτεύουσα της περιοχής Kayseri (Caesarea) και επισκεφθείτε τα τοπικά μουσεία.
 • Μην αφιερώσετε χρόνο και χρήματα για να ανεβείτε στο μπαλόνι και να εξετάσετε τη γη από τη θέα του πτηνού.
 • Βγείτε σε ένα σκούτερ και θαυμάστε τα τοπικά φυσικά τοπία.
 • Περπατήστε μέσα από το Goreme, αναζητήστε καταστήματα με σουβενίρ και αγοράστε ασυνήθιστα αναμνηστικά.
 • Επισκεφθείτε την υπόγεια πόλη και μάθετε τα πάντα για τη ζωή των πρώτων χριστιανών.
 • Επισκεφτείτε το μουσείο στην ύπαιθρο και εξερευνήστε τις αρχαίες τοιχογραφίες στους τοίχους.
 • Πηγαίνετε στον Αβάνο – την πόλη των αγγειοπλαστών – και θαυμάστε τα χειροποίητα κεραμικά.
 • Ανεβείτε στην κορυφή του φρουρίου στο Uchisar και θαυμάστε το

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ

Καππαδοκία 5 ημέρες 25η Μαρτίου
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Ηράκλειο
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  21n Μαρτίου

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικό εισιτήριο με Aegean Ηράκλειο – Άγκυρα & Καισάρεια - Ηράκλειο
Προσωπικό αντικείμενο, 8κιλη χειραποσκευή & παραδοτέα βαλίτσα 23 κιλών
Μία (1) διανυκτέρευση στην Άγκυρα στο ξενοδοχείο Radisson Blu
Τρείς (3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία σε ξενοδοχείο επιλογής σας
Στα ξενοδοχεία πρωινό και δείπνο (ημιδιατροφή)
Όλες οι εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν και ελληνόφωνες ξεναγήσεις
Οι είσοδοι στους χώρους επίσκεψης σύμφωνα με το πρόγραμμα
Οι δημοτικοί φόροι των ξενοδοχείων
1
1η ημέρα: Ηράκλειο – Άγκυρα
Αναχώρηση από Ηράκλειο Κρήτης με απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα. Συνάντηση με τους Ελληνόφωνους ξεναγούς, επιβίβαση στα λεωφορεία. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα: Άγκυρα – Καρβάλη – Κοιλάδα Περιστρέμματος – Προκόπι
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση της Άγκυρας. Θα αρχίσουμε από την ακρόπολη της πρωτεύουσας και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ανατολικών Πολιτισμών. Θα δούμε ευρήματα αρχίζοντας απο την παλαιολιθική εποχή, από τους πολιτισμούς των Ασσύριων, Χετταίων, Φρυγίας, Ουράρτου κ.ά. Τελειώνοντας θα δούμε και το κάστρο της πόλης. Με τα λεωφορεία θα μεταβούμε στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Τελειώνοντας την επίσκεψη των χώρων του Μαυσωλείου θα ξεκινήσουμε για την Καππαδοκία. Στο δρόμο θα δούμε από το λεωφορείο και το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας. Μια στάση στην αλμυρή λίμνη της Τάττας. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι η κοιλάδα του Περιστρέμματος. (Παλαιότατος μοναστικός οικισμός, σκαμμένες σπηλιές). Επόμενη στάση θα είναι το χωριό της Καρβάλης με την εκκλησία του Άγιου Γρηγορίου του Θεολόγου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση. Προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία.
3
3ηημέρα: Κόραμα –Ουτσχισάρ – Προκόπι
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την σημερινή μας ξενάγηση. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο Μουσείο του Κοράματος. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μ.Βασιλείου, του Άγιου Ονούφριου, την εκκλησία του Μήλου, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Στεφάνων με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Μετά θα περάσουμε από το χωριό Ουτσχισάρ με τις Περιστερώνες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πασαμάγκ και Ντερβέντ όπου θα συναντήσουμε τις περίφημες «νεραϊδένιες καμινάδες» που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Θα δούμε τη καμήλα, τα μανιτάρια, τις φώκιες κ.ά. Επόμενη επίσκεψη θα είναι η ακρόπολη του Προκοπίου. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Εσσάτ Πασά όπου έζησε αιχμάλωτος ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετική εκδρομή στη Τούρκικη βραδιά με χορό της κοιλιάς και ποτό. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4
4ηημέρα: Σίνασσος – Μαλακοπή
Πρωινό και σήμερα η ξενάγηση μας θα επικεντρωθεί στη νοτιά πλευρά της Καππαδοκίας. Πρώτος μας σταθμός η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα πΧ, ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5.000 άνθρωποι ζούσαν εκεί. Βρίσκεται αρκετά μετρά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενός λόφου. Εδώ υπάρχουν υπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επίσης θα δούμε τη εκκλησία των Άγιων Θεοδώρων στην οποία χοροστατεί ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο γυρισμό θα περάσουμε από τη Σίνασσο. Είναι μια πόλη με εμφανή τα σημάδια της Ελληνικότητας και της Ορθοδοξίας. Μιλούσαν τα ομορφότερα και πλουσιότερα Ελληνικά, για το λόγο αυτό ονομάστηκε και «Αθήνα της Ανατολής». Στο κέντρο και στην αγορά της πόλης βρίσκεται ο ναός των Άγιων Κωνσταντίνου και Ελένης, που ήταν ο Καθεδρικός Ναός της Μητροπόλεως. Προαιρετική έξοδος για όσους θέλουν, στο χορό των Δερβίσηδων. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5
5ηημέρα:Καισάρεια – Ηράκλειο
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε μαζί με τις βαλίτσες μας για την Καισαρεία. Πρώτη μας επίσκεψη στο χωριό Τάλας και να δούμε και την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου του 19ου αιώνα. Ακολούθως θα πάμε στη Καισαρεία με την ακρόπολη της, που ήταν η πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και θρησκευτικό και οικονομικό κέντρο του Καππαδοκικού Ελληνισμού. Ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός, την αποκαλεί «περήφανη» πόλη. Το 370 ο επίσκοπος της Μέγας Βασίλειος ίδρυσε έξω από την πόλη, τη «Βασιλειάδα». Στη Χριστιανική εκείνη πολιτεία υπήρχε ορφανοτροφείο, πτωχοκομείο, γηροκομείο, λεπροκομείο, ξενώνες και επαγγελματικές σχόλες. Το 1856 οι Τουρκόφωνοι Έλληνες Χριστιανοί της Καισαρείας εκκλησιάζονταν στους ναούς του Αγίου Νικολάου και του Άγιου Βασιλείου. Πλήθος από Σελτζούκικα μνημεία για όσους ενδιαφέρονται. Ελεύθερος χρόνος για τελευταίες αγορές. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για το Ηράκλειο.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικό εισιτήριο με Aegean Ηράκλειο – Άγκυρα & Καισάρεια - Ηράκλειο
Προσωπικό αντικείμενο, 8κιλη χειραποσκευή & παραδοτέα βαλίτσα 23 κιλών
Μία (1) διανυκτέρευση στην Άγκυρα στο ξενοδοχείο Radisson Blu
Τρείς (3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία σε ξενοδοχείο επιλογής σας
Στα ξενοδοχεία πρωινό και δείπνο (ημιδιατροφή)
Όλες οι εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν και ελληνόφωνες ξεναγήσεις
Οι είσοδοι στους χώρους επίσκεψης σύμφωνα με το πρόγραμμα
Οι δημοτικοί φόροι των ξενοδοχείων

Δεν Περιλαμβάνονται

1. Φόρους αεροδρομίων 90€ 2. Φιλοδωρήματα

Σημειώσεις

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ!!!

*Οι τιμές είναι κατ΄ άτομο
*Οι ώρες των πτήσεων είναι τοπικές.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας