210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Ιωάννινα – Μέτσοβο Απόκριες 3 ημέρες

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ - KHΠOI - ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΙΚΟΥ ΝΗΣΑΚΙ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Ιωάννινα – Μέτσοβο Απόκριες 3 ημέρες
205€ κατ'άτομο

Ιωάννινα – Μέτσοβο Απόκριες 3 ημέρες

Ιωάννινα – Μέτσοβο Απόκριες 3 ημέρες.
Τα Ιωάννινα, η κεντρική πόλη της Ηπείρου, αναπτύσσονται γύρω από την εξαιρετική Λίμνη Παμβώτιδα. Η φύση, το κλίμα και ο χαρακτήρας της πόλης διαμορφώνονται από αυτήν την υδάτινη «κυρά». Η λίμνη, με τα ηρεμητικά νερά και το μικρό νησί, αποτελεί ένα φυσικό σημείο αναφοράς, γύρω από το οποίο εκτείνεται και εξελίσσεται ολόκληρη η πόλη.

Η πολιτιστική ιστορία της πόλης, με τους μεγάλους συγγραφείς και ποιητές, τα πολιτιστικά και πνευματικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα όλο τον χρόνο, προσφέρουν την ευκαιρία για μια βαθιά εξοικείωση με τις ρίζες της πνευματικής παράδοσης της Ηπείρου. Οι δρομολογήσεις εντός της πόλης, τα πολλά αξιοθέατα και τα μουσεία μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή, γεμάτη μυστικά και θρύλους. Εντυπωσιακά κτίρια, όπως η Οικία Χουσείν Ματέι, το Οθωμανικό Τέμενος του Βελή Πασά, και το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, αποτελούν μοναδικά σημεία ενδιαφέροντος.

Τα Ιωάννινα ήταν ένας πολυπολιτισμικός χώρος, όπου κυριαρχούσαν το χριστιανικό, το ισλαμικό και το εβραϊκό στοιχείο. Αυτή η συνύπαρξη έχει αφήσει εντυπωσιακά ίχνη και καταγραφές στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Η Στοά Λούλη αντιπροσωπεύει ένα από τα σημεία στα οποία οι τρεις κοινότητες συνεργάστηκαν και προχώρησαν μαζί. Αρχικά χρησίμευε ως χάνι και στη συνέχεια μεταμορφώθηκε σε σημαντικό εμπορικό κέντρο για ολόκληρη την Ήπειρο.

5. ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ

Ιωάννινα - Μέτσοβο Απόκριες 3 ημέρες
 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ώρες αναχώρησης
  07:30 το πρωί
 • Ώρα επιστροφής
  Βραδυνή
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  16/03

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πολυτελές πούλμαν.
Δύο διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο PALLADIO 3*, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Δύο πρωινά σε μπουφέ.
Ένα εορταστικό δείπνο με ζωντανή μουσική, στο γνωστό μουσικό στέκι

ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΛΟΥΛΗ και ένα γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα ‘’ΟΞΙΑ’’ στο ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ.

Αρχηγός – συνοδός.
Φ.Π.Α. *Φόρος διαμονής.
1
1Η HΜΕΡΑ:
Αναχώρηση στις 07:30, ημίωρη στάση στην περιοχή του ΑΙΓΙΟΥ και μέσω της καλωδιακής γέφυρας ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΙΟΥ και ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε λίγο πριν την είσοδο της πόλης των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και επισκεπτόμαστε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ με τα μοναδικά κέρινα ομοιώματα. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το νησάκι με τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια και το ΜΟΥΣΕΙΟ – ΣΠΙΤΙ του ΑΛΗ ΠΑΣΣΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ‘’PALLADIO’’ στο κέντρο της πόλης, χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ δείπνο και διασκέδαση, στο πολύ γνωστό μουσικό στέκι ‘’ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΛΟΥΛΗ’’.
2
2Η HΜΕΡΑ:
Πρωινό και επίσκεψη στο κεντρικό Ζαγόρι, με τα πανέμορφα τοπία. Η διαδρομή μας από τις ΚΑΡΥΕΣ, ανεβαίνει και μας οδηγεί κοντά στους ΚΗΠΟΥΣ, για να γνωρίσουμε το τρίτοξο ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ γεφύρι η ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΠΛΑΚΙΔΑ, ενώ λίγο αργότερα θα θαυμάσουμε τη ΧΑΡΑΔΡΑ ΤΟΥ ΒΙΚΟΥ και το πέτρινο δάσος. Αμέσως μετά στο γραφικό ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια ενώ στη γνωστή παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού ‘’ΟΞΙΑ’’ , θα έχουμε ένα ξεχωριστό γεύμα με τοπικές γεύσεις. Επιστροφή στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, χρόνος ελεύθερος για περίπατους στη κεντρική πλατεία και παρακολούθηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος της πόλης, διανυκτέρευση.
3
3Η HΜΕΡΑ:
Πρωινό και ημέρα επιστροφής, με τη διαδρομή μας να μας οδηγεί στο ορεινό ΜΕΤΣΟΒΟ, με τα παραδοσιακά σπίτια και το ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΣΙΤΣΑ. Παραμονή, επίσκεψη και αναχώρηση για Αθήνα μέσω ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, με ενδιάμεση στάση στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ και σε καφέ της ΟΛΥΜΠΙΑΣ οδού, άφιξη το βράδυ.

Περιλαμβάνονται

Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πολυτελές πούλμαν.
Δύο διανυκτερεύσεις, στο ξενοδοχείο PALLADIO 3*, στην πόλη των Ιωαννίνων.
Δύο πρωινά σε μπουφέ.
Ένα εορταστικό δείπνο με ζωντανή μουσική, στο γνωστό μουσικό στέκι

ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΛΟΥΛΗ και ένα γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα ‘’ΟΞΙΑ’’ στο ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ.

Αρχηγός – συνοδός.
Φ.Π.Α. *Φόρος διαμονής.

Δεν Περιλαμβάνονται


Τα Ιωάννινα σήμερα.

Πολύ νεανική, η ατμόσφαιρα της πόλης σήμερα, με την υπέροχα ρομαντική λίμνη Παμβρωτίδα  (γυρίστηκε εκεί πρόσφατα το Σουιδικό Bachelor), το σύγχρονο κέντρο για αγορές και καφέ και τα ταβερνάκια με τις παραδοσιακές νοστιμιές. Αλλά και τα μυστικά του Κάστρου του, το Ιστορικό κέντρο, αλλά και το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, δείχνουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια - Μέτσοβο

Τα χωριά του Ζαγορίου

Bίκος. Το παραδοσιακό Ζαγοροχώρι είναι χτισμένο στην άκρη του ομώνυμου φαραγγιού (υψόμετρο 770 μ.), όπου ξεκινά ο εθνικός Δρυμός Βίκου. Ακολουθώντας ένα μονοπάτι, έπειτα από 30 λεπτά περπάτημα, φτάνετε στις πηγές του Βοϊδομάτη, ιδανική περιοχή για περιηγήσεις και σπορ του βουνού. Aπέχει 53 χλμ. βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα.

Πάπιγκο – Mικρό Πάπιγκο. Χαρακτηρισμένα παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου, με ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή κι εργαστήρι ξυλογλυπτικής. Είναι από τα δημοφιλέστερα Ζαγοροχώρια και βρίσκονται εντός των ορίων του εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου (υψόμετρο 960 μ.). Ένα μονοπάτι συνδέει τα δύο χωριά, που αποτελούν αφετηρία για εξορμήσεις σε πανέμορφες φυσικές τοποθεσίες.

Το μονοπάτι περνάει από τις «Oβίρες» ή «Pόγκοβο», τις φυσικές μικρές λιμνούλες που το καλοκαίρι προσφέρονται για μπάνιο. Έχουν θέα την Αστράκα, την κορυφή του όρους Τύμφη, ενώ το σπηλαιοβάραθρο «Προβατίνα» που βρίσκεται στην περιοχή είναι το δεύτερο σε βάθος παγκοσμίως. Στο κτήριο του δημοτικού σχολείου στο Πάπιγκο στεγάζεται το καλά οργανωμένο Κέντρο Ενημέρωσης για τη Φύση και τον Πολιτισμό στο Ζαγόρι. Απέχουν 59 και 61,5 χλμ., αντίστοιχα, βορειοδυτικά από τα Ιωάννινα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας