210 3319761, 2810 280040, 6934 541868
Top
 

Η Σρι Λάνκα απ’ άκρη σ’ άκρη (δυνατότητα επέκτασης στις Μαλδίβες) | Ιούλιος – Νοέμβριος 2023

ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ & ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ YALA NATIONAL PARK
Η Σρι Λάνκα απ’ άκρη σ’ άκρη (δυνατότητα επέκτασης στις Μαλδίβες) | Ιούλιος – Νοέμβριος 2023
1149€ κατ'άτομο
ΠΛΗΡΗΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
με ορφανοτροφείο Ελεφάντων & Σαφάρι στο Yala National Park

Εξωτική Σρι Λάνκα – Τρινκομάλε – Γκαλλε
Σρι Λάνκα
Ετοιμάσαμε για σας ένα μεστό πρόγραμμα στην πανέμορφη Σρι Λάνκα. Που επιτρέπει στον ταξιδιώτη όχι απλώς να δει κινηματογραφικά τα «βασικά» αξιοθέατα του νησιού. Αλλά να απολαύσει περιεκτικές ξεναγήσεις σε ένα μέρος που ο πολιτισμός άνθισε ήδη από τον 3ο π.Χ. αιώνα. Έτσι θα ξεναγηθείτε στη Νουβάρα Ελίγια στα 1.800 μ. υψόμετρο. Η οποία υπήρξε το θέρετρο για τις διακοπές των Άγγλων. Στις δύο παλιές πρωτεύουσες του νησιού Ανουρανταπούρα και Πολοναρούβα. Μέρη που η Ουνέσκο προστατεύει ως μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πατήστε εδώ για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον – Θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Σρι Λάνκα 

Έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα «σαφάρι» στο εθνικό Πάρκο YALA, να ανεβείτε στον βράχο της Σιγκιρίγια αλλά και να περπατήσετε στους θαυμάσιους κήπους που κοσμούν τους πρόποδες του βράχου με την θεαματική τάφρο. Θέλοντας επίσης να σας προσφέρουμε το καλύτερο, περιλάβαμε στο πρόγραμμά μας την παραθαλάσσια πόλη της Τρινκομαλί στις ανατολικές ακτές, τους μοναδικούς βοτανικούς κήπους της Περαντένια καθώς και την εξαιρετική φολκλορική παράσταση στο Κάντυ με παραδοσιακούς χορούς και κοστούμια και… πυροβασία. Η επίσκεψη στο νότιο τμήμα του νησιού και η ξενάγηση στο πορτογαλικό φρούριο στο Γκάλλε πραγματοποιείται μόνο από το γραφείο μας. Το πολιτιστικό πρόγραμμα συμπληρώνεται από το ορφανοτροφείο των ελεφάντων στην Πιναβέλα και την μεστή και πλούσια ξενάγηση στην πρωτεύουσα του νησιού.

Η Σρι Λάνκα απ

Ισπανία και Πορτογαλία και Εξωτική Λατινική Αμερική - Καραιβική

Τα Top του Ταξιδιού

  • Εξαιρετικές πτήσεις Turkish Airlines
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*sup & 5* με ημιδιατροφή. Σε περίπτωση που τα αναφερόμενα ξενοδοχεία δεν έχουν διαθεσιμότητα θα προσφερθούν άλλα αντίστοιχης κατηγορίας
  • Ενδελεχής ξενάγηση στο Κολόμπο
  • Μόνο με το Γραφείο μας επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο στο Κολόμπο όπου φυλάσσονται οι θαυμάσιοι αρχαιολογικοί θησαυροί Σινγαλέζικης Τέχνης
  • Επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων στην περιοχή της Πιναβέλα. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΜΑΣ
  • Επίσκεψη στην αρχαία πόλη Πολαναρούβα
  • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα
  • Θα θαυμάσουμε τον υπόσκαφο ναό στη Ντάμπουλα και το βράχο-φρούριο στη Σιγκιρίγια
  • Ξενάγηση στην Τρικομαλί στις ανατολικές ακτές του νησιού
  • Επίσκεψη σε φυτεία μπαχαρικών στο Μάταλε
  • Ξενάγηση στον Ναό του Ιερού Δοντιού του Βούδα στο Κάντυ και παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία
  • Επίσκεψη στους βοτανικούς κήπους στη Περαντένια
  • Επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού και σε εργοστάσιο κατεργασίας τσαγιού
  • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο YALA
  • Πλήρης επίσκεψη και στο νότιο νησί, στο Γκάλλε, βασικό λιμάνι και οχυρό, από το οποίο πέρασαν Πορτογάλοι, Ολλανδοί και Άγγλοι ενώ κατά τη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους ψαράδες που ψαρεύουν ακόμα και σήμερα, παραδοσιακά, αναρριχημένοι στα καλάμια τους
  • Εμπειρότατος Αρχηγός – Συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού

   

 • Προορισμός
 • Αναχωρήσεις
  Αθήνα
 • Ημερομηνίες Αναχώρησης
  19/7, 1/8, 14/8, 27/9, 30/10, 20/11

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
Ξενοδοχεία 4* sup, 5* - από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή.
Mετακινήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Θέαμα με τοπικούς χορούς στην Κάντυ.
Σαφάρι με jeep σε πάρκο της Σρι Λάνκα
Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα.
Εκδρομή στις φυτείες τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια και στο Τρινκομάλε στα βορειοανατολικά του νησιού.
Τοπικός ξεναγός, Έλληνας Αρχηγός.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Round Travel.
1
1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Κολόμπο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.
2
2η ημέρα: ΜΟΜΠΑΣΑ: ελεύθερη ημέρα στις εξωτικές παραλίες.
Φτάνουμε στο Κολόμπο και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της (πάλαι ποτέ) Κεϋλά-νης. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Κολόμπο είναι χτισμένο στη δυτική ακτή του νησιού και συ-νταιριάζει όλους τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και τις επιρροές που γνώρισε η Σρι Λάνκα, δημιουρ-γώντας μια αληθινή πανδαισία ήχων, αρωμάτων και χρωμάτων. Λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός πως το Κολόμπο διαθέτει μια αξιοθαύμαστη ποικι-λία εστιατορίων ποιότητας, με σχεδόν όλες τις κουζίνες του κόσμου να εκπροσωπούνται ε-πάξια. Στην περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, το συνε-δριακό κέντρο Bandaranaike, το Δημαρχείο, το πάρκο Vihara MahaDevi, το κτίριο του παλαιού κοινοβουλίου, τον παραλιακό δρόμο Galle Face Green και τη λίμνη Μπέιρα. Μεταφορά και τακτο-ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Κολόμπο.
3
3η ημέρα: Κολόμπο – ορφανοτροφείο ελεφάντων – Σπηλιές Ντάμπουλα – Χαμπαράνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε αμέ-σως για την εξερεύνηση της ενδοχώρας. Ο πρώ-τος μας σταθμός είναι στην Πινναβέλα για να δούμε το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων: πρόκει-ται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1975 με σκοπό να στεγάζει και να φροντίζει ελέφαντες που βρέθηκαν τραυματισμένοι ή εγκαταλελειμμένοι. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τις περίφημες σπη-λιές της Νταμπούλα, που στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα κατά τον 1ο π.Χ. αιώνα. Όταν επανέκτησε τον θρόνο του, έχτισε εδώ τον υπέροχο αυτό ναό, τον οποίο και δώρισε στους βουδιστές μοναχούς. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα πέντε σπηλαίων, με έ-κταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένο με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια κοσμούνται επίσης από 157 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μή-κους 15 μέτρων. Τη σημαντικότητα και τη μοναδικό-τητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συ-μπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρο-νομιάς της UNESCO. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Χαμπαράνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενο-δοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4
4η ημέρα: Χαμπαράνα – Ανουρανταπούρα – Χαμπαράνα
Πρωινή αναχώρηση για την Ανουρανταπούρα, την πρώτη πρωτεύουσα (5ος π.Χ. - 9ος μ.Χ. αιώνας) και αδιαμφισβήτητα τη μεγαλύτερη πόλη του αρ-χαίου βασιλείου της Σρι Λάνκα. Εδώ βρίσκεται το ιερό δέντρο Σρι Μάχα Μπόντι, το οποίο προέρχεται από ένα φιντανάκι του δέντρου κάτω από το οποίο ο πρίγκιπας Σιντάρτα -ο Βούδας- δέχθηκε τη φώ-τιση. Το δέντρο μεταφέρθηκε και φυτεύτηκε στην Α-νουρανταπούρα, σε έναν ιερό χώρο αφιερωμένο στον Βούδα, είναι άνω των 2.200 ετών και αποτελεί ένα από τα πιο παλιά του κόσμου. Επιστροφή στη Χαμπαράνα και διανυκτέρευση.
5
5η ημέρα: Χαμπαράνα – Πολονναρούβα – Τρινκομάλε – Χαμπαράνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για την Πολονναρούβα, τη δεύτερη παλαιότερη πόλη της Σρι Λάνκα, χτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αι., η οποία περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα έχουμε την ευ-καιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων και το βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται το Gal Viharaya με τα τέσ-σερα υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν τον Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Ο χώρος θα μας καταπλήξει. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να επισκεφθούμε τους εκπληκτικούς να-ούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του δο-ντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντι, καθώς και τα ερείπια του μοναστηριού. Συνεχίζουμε για την πόλη-λιμάνι Τρινκομάλε, που βρίσκεται στην επαρχία των Ταμίλ. Εκεί θα ανακαλύ-ψουμε τον πολιτισμό, την ιστορία, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τη γοητεία αυτής της πόλης. Άφιξη και επίσκεψη στον ναό Koneswaram, αφιερωμένο στον θεό Σίβα, που καταστράφηκε από τους Πορ-τογάλους το 1622. Θα δούμε την υπέροχη θέα από τον βράχο Σουάμι, τον βράχο των εραστών, σύμ-φωνα με ένα ρομαντικό παραμύθι, θα περπατή-σουμε μέσα στο Fort Fredrick, ένα καλά διατηρημένο πορτογαλικό φρούριο, το οποίο κατασκευάστηκε με τα απομεινάρια του κατεστραμμένου ναού Koneswaram. Το οχυρό ανακατασκευάστηκε αργό-τερα το 1639 από τους Ολλανδούς και καταλήφθηκε από τους Γάλλους το 1672. Διανυκτέρευση στη Χαμπα-ράνα.
6
6η ημέρα: Χαμπαράνα – Σιγκιρίγια – Κάντυ (θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω σε κάρβουνα
Το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Σιγκιρίγια. Φτά-νοντας θα ανέβουμε στον περίφημο βράχο της Σι-γκιρίγια, ύψους 250 μέτρων. Πρόκειται για ένα εκπλη-κτικό πέτρινο φρούριο που αποτυπώνει τη δημιουρ-γία της φύσης εναρμονισμένης με τις ανθρώπινες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χτίστηκε το 477 μ.Χ. από τον βασιλιά Κασιάπα. Είναι γνωστό και ως το «φρούριο-λιοντάρι», λόγω του τεράστιου λιοντα-ριού, ύψους περίπου τριών μέτρων, που φύλαγε την είσοδό του. Σήμερα σώζονται μόνον οι πατούσες του λιονταριού αυτού. Το φρούριο υπήρξε μία από τις πιο όμορφες ακροπόλεις. Στην κορυφή του βρά-χου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασι-λική πισίνα. Ωστόσο το μεγαλύτερο αξιοθέατο του βράχου είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», οι οποίες χρο-νολογούνται από τον 5ο αιώνα. Η τεχνοτροπία τους είναι εντυπωσιακή, καθώς είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Βρί-σκονται σε μια προφυλαγμένη εσοχή του βράχου, προσβάσιμη από μια σπειροειδή σκάλα. Συνεχίζουμε για την όμορφη, καταπράσινη Κάντυ. Η γραφική αυτή πόλη υπήρξε η τελευταία πρωτεύ-ουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης. Είναι χτισμένη στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευά-στηκε από τον τελευταίο βασιλιά, τον Sri Wickrama Rajasinghe, το 1798, ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι την περιβάλλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω στον λαιμό της. Στη βόλτα μας στην πόλη θα δούμε και τον ιερό ναό όπου φυλάσσεται το κειμήλιο του δοντιού του Βούδα, καθώς και ένα σπάνιο θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω στα κάρβουνα! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυ-κτέρευση στην Κάντυ.
7
7η ημέρα: Κάντυ – Καταρράκτες Ραμπόντα – Νουβάρα Ελίγια
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για τη σημερινή μας διαδρομή με πρώτη μας στάση, μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής, στους καταρράκτες Ραμπόντα. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε μια φυ-τεία τσαγιού κοντά στη Νουβάρα Ελίγια, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την παρα-γωγή του καλύτερου και πλέον φημισμένου τσα-γιού στον κόσμο. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να δοκιμάσουμε μια ζεστή κούπα αυθεντικού Ceylon Tea. Η διαδρομή μας καταλήγει στην «κη-πούπολη» Νουβάρα Ελίγια, που το όνομά της ση-μαίνει «Πόλη του Φωτός». Βρίσκεται σε ένα υπέ-ροχο ορεινό τοπίο (σε υψόμετρο 1.868 μ.) στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Σρι Λάνκα, του Pidurutalagala (2.760 μέτρα). Μετάβαση στο κατάλυμά μας στη Νουβάρα Ελίγια και στη συνέ-χεια ξενάγηση στην αγαπημένη πόλη των Βρετα-νών, που χτίστηκε στα πρότυπα της εγγλέζικης ε-παρχίας, με χαρακτηριστικά σπίτια που θυμίζουν έ-ντονα τις εξοχικές κατοικίες των Άγγλων.
8
8η ημέρα: Νουβάρα Ελίγια – καταρράκτες Ραβάνα – Έλλα – Πάρκο Γιάλα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την ε-ξερεύνηση της Σρι Λάνκα, με κατεύθυνση προς το νότο. Ο δρόμος θα μας φέρει σε λιγότερο γνωστά μέρη στις νοτιοανατολικές ακτές της χώρας όπως στους Καταρράκτες Ραβάνα και την πόλη Έλλα με τη νωχελική ατμόσφαιρα που θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο. Πνιγμένοι μέσα σε φυτείες τσαγιού είναι μια στάση που δεν θα ξεχά-σουμε εύκολα. Συνεχίζουμε για το Εθνικό πάρκο Γιάλα. Διανυκτέρευση στην περιοχή του πάρκου.
9
9η ημέρα: Σαφάρι στο Πάρκο Γιάλα – Γκάλε – πα-ραλίες Μπερουβέλα – Βασκαντούβα
Το εθνικό πάρκο της Γιάλα, βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Tissamaharama και 290 χιλιό-μετρα από το Κολόμπο στη νοτιοανατολική ακτή της Σρι Λάνκα και καταλαμβάνει περίπου 98 χιλιά-δες εκτάρια. Το πάρκο είναι γνωστό για την ποικιλία της άγριας ζωής και διαθέτει επίσης ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών αρχαίων μνημείων, που μαρ-τυρούν την ύπαρξη αρχαίων πολιτισμών που ήκ-μαζαν στην περιοχή. Θα απολαύσουμε ένα Σα-φάρι στο πάρκο κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναζητήσουμε ελέφαντες, αγριογούρουνα, λεο-παρδάλεις, κροκόδειλους, αγριοβούβαλους κ.ά. Μετά το σαφάρι μας, αφήνουμε πίσω μας το Ε-θνικό Πάρκο Γιάλα και συνεχίζουμε για τις νότιες α-κτές της Σρι Λάνκα. Θα κάνουμε στάση για μπάνιο σε παραλία που έχουμε ξεχωρίσει στα ταξίδια μας στη χώρα, και θα συνεχίσουμε για την πόλη Γκάλε, η οποία θα μας εντυπωσιάσει με το έντονο αποι-κιακό της χρώμα και την πλούσια ιστορία της, κα-θώς από την πόλη αυτή πέρασαν διαδοχικά Βρε-τανοί, Πορτογάλοι και Ολλανδοί. Την προσοχή μας πάντως θα τραβήξει το Φρούριο της πόλης, το ο-ποίο κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς το 1663. Το Φρούριο αυτό αποτελούσε σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού των πλοίων στη διαδρομή τους ανατολή – δύση και έχει ενταχθεί τον κατά-λογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην βόλτα μας στην παραλία ίσως δούμε και τους ντό-πιους ψαράδες να εξασκούν τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος ανεβασμένοι πάνω σε καλάμια. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην μεγάλη παραλία της Βασκαντούβα με τους φοίνικες και τη σιμιγδα-λένια άμμο είναι από τις πιο δημοφιλείς καρτ-πο-σταλικές εικόνες της Σρι Λάνκα. Μεταφορά και τα-κτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
10
10η ημέρα: Βασκαντούβα: Σαφάρι με βάρκα στον ποταμό Μαντού & μία εμπειρία έκπληξη!
Μετά το πρωινό σας στο ξενοδοχείο, σας επιφυλάσσουμε μία επίσκεψη έκπληξη! Στη συνέχεια, με βάση τις εξωτικές παραλίες θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα. Ένα σαφάρι με βάρκα στην κατάφυτη βλάστηση ποταμού της περιοχής, σαφάρι που έχει ανακαλύψει το Round Travel και σας το προσφέρει. Μια εν πλω διαδρομή παρατήρησης, όχι μόνο της τροπικής φύσης της περιοχής αλλά και της ζωής των ντόπιων καθώς αυτή αναπτύσσεται στις όχθες του ποταμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση  
11
11η ημέρα: Παραλίες Βασκαντούβα
Ημέρα στη διάθεσή μας να απολαύσουμε στο έπακρο τις εξωτικές παραλίες της Σρι Λάνκα, πνιγμένες από κοκοφοίνικες. Διανυκτέρευση
12
12η ημέρα: Βασκαντούβα – Κολόμπο – Πτήση επιστροφής
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.
13
15ήμερο πρόγραμμα με επέκταση στις Μαλδίβες
Σημείωση: Ο Έλληνας αρχηγός σας συνοδεύει κατά την παραμονή σας στη Σρι Λάνκα, όχι όμως στις Μαλδίβες Διαμονή στις Μαλδίβες με ημιδιατροφή και μεταφορά με αεροπλάνο ή πλοιάριο.
14
12η ημέρα: Κολόμπο – Μάλε
Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κολόμπο και πτήση για το Μάλε.
15
13η ημέρα: Μάλε (Μαλδίβες)
Άφιξη στο Μάλε και μεταφορά με ταχύπλοο ή μικρό αεροπλάνο (ανάλογα με το ξενοδοχείο) στο νησί που θα μας φιλοξενήσει. Το αρχιπέλαγος των Μαλδίβων βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, 735 χλμ. δυτικά της Κεϋλάνης. Είναι μια αλυσίδα 1.190 κοραλλιογενών τροπικών νησιών (atoll), εκ των οποίων μόνο τα 220 κατοικούνται, και τα οποία αναδύθηκαν με τη σταδιακή ανύψωση του πυθμένα της θάλασσας. Απλώνονται σαν γιρλάντα 800 χλμ. κάτω από το νοτιοδυτικό άκρο της Ινδίας, ανάμεσα στον Ισημερινό, και σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 7 μοιρών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
16
13η-14η ημέρα: Μαλδίβες
Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσουμε τις ατέλειωτες αμμουδιές με τους κοκοφοίνικες και την τροπική βλάστηση. Θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τον πλουσιότατο θαλάσσιο κόσμο με τα κοράλλια και τα πολλά και διαφορετικά είδη ψαριών, αλλά και να γευθούμε θαλασσινές λιχουδιές και χυμούς εξωτικών φρούτων δίπλα στο κύμα.
17
15η ημέρα: Μάλε (Μαλδίβες) – Κολόμπο – Αθήνα / Θεσσαλονίκη / Λάρνακα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο και στη συνέχεια πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
Ξενοδοχεία 4* sup, 5* - από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή.
Mετακινήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
Θέαμα με τοπικούς χορούς στην Κάντυ.
Σαφάρι με jeep σε πάρκο της Σρι Λάνκα
Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα.
Εκδρομή στις φυτείες τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια και στο Τρινκομάλε στα βορειοανατολικά του νησιού.
Τοπικός ξεναγός, Έλληνας Αρχηγός.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Round Travel.

Δεν Περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης QR 208 27/08/2023 ΑΘΗΝΑ – NTOXA 19:40 00:05( +1) QR 664 28/08/2023 NTOXA – ΚΟΛΟΜΠΟ 01:35 09:00 QR 659 07/09/2023 ΚΟΛΟΜΠΟ – NTOXA 04:55 07:25 QR 207 07/09/2023 NTOXA – ΑΘΗΝΑ 13:20 18:10 EK 210 30/10/2023 ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ 17:05 23:40 EK 650 31/10/2023 ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΚΟΛΟΜΠΟ 02:40 08:25 EK 649 10/11/2023 ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ 02:55 05:55 EK 209 13/11/2023 ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΑΘΗΝΑ 11:50 15:25 EK 210 20/11/2023 ΑΘΗΝΑ – NTOXA 17:05 23:40 EK 650 21/11/2023 NTOXA – ΚΟΛΟΜΠΟ 02:40 08:25 EK 649 01/12/2023 ΚΟΛΟΜΠΟ – NTOXA 02:55 05:55 EK 209 04/12/2023 NTOXA – ΑΘΗΝΑ 11:50 15:25 • 3 Διανυκτερεύσεις στις Μαλδίβες σε ξενοδοχείο • Ημιδιατροφή • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Μάλε με αεροπλάνο • Στις Μαλδίβες δεν θα υπάρχει Έλληνας αρχηγός • Υπόλοιπες παροχές όπως στο ανωτέρω βασικό πρόγραμμα "Σρι Λάνκα, Πανόραμα"

Σημειώσεις

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού και φωτοτυπία αυτού.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ

Να έχετε διαβάσει προσεκτικά το πρόγραμμα του ταξιδιού, να έχετε ενημερωθεί για τους γενικούς όρους τους οποίους θα βρείτε στο site μας www.roundtravel.gr καθώς και στα έντυπά μας και να έχετε υπογράψει την Σύμβαση Συμμετοχής.

Με την συμμετοχή σας στο ταξίδι αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

CINAMMON LAKE SIDE COLOMBO 5*

 

 

SIGIRIANA RESORT & SPA 5* DAMBULA

  MAHAWELI REACH HOTEL  5* KANDY

ARALIYA GREEN HILLS 4*sup  NUWARA ELIYA

 

 

  CHAARYA RESORT & SPA 5* YALA NATIONAL PARK

 

 

CINNAMON BEY BERUWELA 5*  

 

 

ΚΟΡΥΦΑΊΑ ΑΞΙΟΘΈΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΣΤΗΝ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Κολόμπο

Το Κολόμπο είναι η μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα[2] του νησιωτικού κράτους της Σρι Λάνκα. Είναι το οικονομικό κέντρο του νησιού και ένας τουριστικός προορισμός. Βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού, κοντά στη διοικητική πρωτεύουσα Κότε και αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Στην πόλη κατοικούν περίπου 681.000 κάτοικοι. Είναι επίσης διοικητική πρωτεύουσα της Δυτικής Περιφέρειας και πρωτεύουσα της επαρχίας του Κολόμπο. Το Κολόμπο είναι ένα πολυσύχναστο και ζωντανό μέρος με ένα μείγμα σύγχρονης ζωής, αποικιακών κτιρίων και ερειπίων.

Λόγω του μεγάλου φυσικού του λιμανιού και της στρατηγικής του θέσης πάνω στους εμπορικούς δρόμους που ένωναν Ανατολή με Δύση, το Κολόμπο ήταν ήδη γνωστό στους εμπόρους της αρχαιότητας 2.000 χρόνια πριν. Όμως έγινε πρωτεύουσα του νησιού μόνο όταν η Σρι Λάνκα έγινε μέρος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1815 και παρέμεινε πρωτεύουσα όταν το κράτος απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1948. Το 1978, όταν οι διοικητικές λειτουργίες μεταφέρθηκαν στο Κότε, το Κολόμπο παρέμεινε οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα.

 

2.Kandy

Η Κάντι (σιναλέζικα: මහනුවර, ταμίλ: கண்டி ) είναι μεγάλη πόλη στη Σρι Λάνκα και πρωτεύουσα της Κεντρικής Περιφέρειας. Ήταν η τελευταία πρωτεύουσα της εποχής των αρχαίων βασιλιάδων της Σρι Λάνκα. Η πόλη βρίσκεται στη μέση των λόφων του οροπεδίου Κάντι, σε μια περιοχή με τροπικές φυτείες, κυρίως τσάι. Στην Κάντι βρίσκεται ο Ναός του Ιερού Δοντιού (Sri Dalada Maligawa), ένα από τα πιο ιερά μέρη λατρείας στον βουδιστικό κόσμο. Κηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1988.

 

Galle

Το Galle ( Σινχαλικά : ගාල්ල , ρωμανικό :  Gālla ; Ταμίλ : காலி , ρωμανικό :  Kāli ) (πρώην Point de Galle) είναι μια μεγάλη πόλη στη Σρι Λάνκα , που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του Combo, 719 χιλιόμετρα από το Combo . Το Galle είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας και η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας επαρχίας, Σρι Λάνκα και είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Galle .

Νεγκόμπο

Αυτό το θέρετρο εγκλωβίζει την ψυχή των μικρών ψαροχώρι της Σρι Λάνκα. Οι αστακοί, οι γαρίδες και τα καβούρια αλιεύονται εδώ για να πουλήσουν αργότερα στις αγορές ψαριών. Δεδομένου ότι ο υποβρύχιος κόσμος είναι πολύ συναρπαστικός, τα κύρια αξιοθέατα εδώ είναι οι καταδύσεις και το ψάρεμα. Μπορείτε να φτάσετε εδώ από το Κολόμπο σε μόλις μία ώρα και, εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το μέρος από το κοντινό διεθνές αεροδρόμιο Katunayake.

Τύπος ΔωματίουΚόστος Φόροι
Double Room1149 € 995 €
Twin Room1149 € 995 €
Triple Room1149 € 995 €
Single Room1709 € 995 €

Εγγραφείτε στο Newsletter μας